Skip to content

“Werkloosheid laagste punt in 20 jaar” Wat betekent dat voor jou?

Sinds 2003 is de werkloosheid nog niet zo laag geweest. Dat biedt iedereen een uitgesproken kans om eens goed na te denken over zijn huidige werkpositie. Vacatures in overvloed, de eisen-inflatie heeft behoorlijk toegeslagen en het aantal nieuwe vaste aanstellingen is ook nog nooit zo hoog geweest. Nieuwe kansen!

Maar pas op: door de extreme vraag kun je makkelijk in een ‘verkeerde positie’ terechtkomen. Een team dat niet bij je past, werkzaamheden die achteraf toch anders zijn ‘verkocht’, zelfoverschatting of een bedrijf dat door personeelstekort extreme inspanningen vraagt…het gras bij de ander kan zomaar minder groen zijn dan werd gedacht.

Daarnaast is het van belang: wat wil jij, wat kun je aan en wat past bij je? Hoe goed ken jij jezelf? Wat zijn jouw mogelijkheden? Een goed loopbaanadvies kan uitkomst bieden. Dit voorkomt keuzestress en verrassingen achteraf, biedt een uitgelezen kans om jezelf te leren kennen en om met enige mate van zekerheid te kunnen gaan voor die juiste switch.

Symbus, actief in het oosten van Nederland biedt tijdelijk een gratis loopbaantraject aan bij bepaalde openstaande functies. Een Persoonlijke Profiel Analyse van 8-10 minuten waarbij gekeken wordt naar jouw persoonlijk voorkeur-gedrag is daar een (gratis) onderdeel van en kan jou en je eventuele nieuwe werkgever een goed inzicht geven. Ook kan iedereen een gratis check doen (in 5 minuten te doen) om te kijken of hij of zij nog op de juiste plek zit.

Succes in deze bijzondere tijd!

‘Voor werkgevers wordt het steeds lastiger om personeel te vinden. Dit biedt volgens arbeidsmarktdeskundige Rob Witjes van het UWV kansen voor Nederlanders die al lange tijd op zoek zijn naar werk. Door de krapte op de arbeidsmarkt zullen werkgevers minder streng kijken naar de benodigde diploma’s en vaardigheden, waardoor zij mogelijk sneller worden aangenomen. “De vakkennis kan dan aangeleerd worden op de werkvloer en door een training of opleiding.” (Bron : 17-03-2022 Nu .nl)

Back To Top