Skip to content

Mensgerichte 2e spoor re-integratietrajecten

Creëer nieuwe kansen voor je medewerker.

Re-integratie 2e spoor
Wij ontzorgen jou
Groot netwerk in de regio
Vaste prijzen

Een langdurige ziekteverzuim brengt veel onzekerheden mee voor de werknemer en werkgever. Er kunnen op zo’n moment veel vragen ontstaan; Wat is de beste situatie voor mijn medewerker en voor de onderneming? Waar moet mijn organisatie qua wet- en regelgeving aan voldoen?. Juist daar maken we het verschil! Op een resultaat- en mensgerichte wijze gaan we samen met jou en jouw medewerker op zoek naar een nieuwe baan.  We  ontzorgen jou en geven jouw medewerker een nieuw perspectief.

Werkwijze 2e spoor re-integratietraject.

Conform de Wet Verbetering Poortwachter is het ons doel om de kandidaat naar een nieuwe werkgever te bemiddelen en/of zorg te dragen voor de wettelijke verplichtingen die werkgever en werknemer hebben in het kader van de re-integratie-inspanningen.

Uiteraard maken werknemer en adviseur van Symbus dan kennis met elkaar. Hierin is uitgebreid aandacht voor het verhaal en achtergrond van de werknemer. Daarnaast gebruiken we dit gesprek ook om duidelijk uit te leggen wat een 2e spoortraject inhoudt en wat Symbus hierin kan betekenen voor de werknemer.

Op basis van het intakegesprek en arbeidsdeskundig rapport maken wij een voorstel trajectplan dat voldoet aan de beoordelingscriteria van het UWV en de geldende AVG- richtlijnen.

Vervolgens vindt er bij voorkeur een driegesprek plaats met de werknemer, werkgever en 2e spoorcoach. Hierbij wordt het trajectplan doorgesproken, waar nodig aangepast en ondertekend door alle partijen.

De individuele coachgesprekken, opdrachten, testen en loopbaanscans die we inzetten zijn gericht op de volgende onderdelen:

– De persoonsgerichte fase; persoonsprofiel
In deze fase wordt een inventarisatie gedaan van de opgedane arbeidservaring, specifieke vaardigheden, kwaliteiten en valkuilen als ook genoten scholing en gevolgde cursussen. Daarnaast worden in deze fase de belemmeringen, beperkingen en de persoonsgebonden kenmerken in beeld gebracht.

– Arbeidsmarkt- en beroepenoriëntatie; zoekprofiel
In deze fase is er aandacht voor de regionale arbeidsmarkt, de kans-beroepen en een interesse-, competentie- en beroepentest. Aan het eind van deze fase heeft de werknemer een passende zoekrichting.

– Arbeidsmarktbenadering
In deze fase gaan we gezamenlijk op zoek naar passende functies en wordt de kandidaat ondersteund in de sollicitatieactiviteiten.

Het re-integratie 2e spoortraject is maatwerk. De doorlooptijd kan dus ook per medewerker verschillen. Zowel jouw organisatie als de medewerker ontvangen een keer per drie maanden een rapportage over de voortgang van het begeleidingstraject. Daarnaast is er regelmatig contact tussen jou en onze loopbaancoach. Alle rapportages voldoen aan de eisen van het UWV.

Bij een re-integratie 2e spoortraject is wet- en regelgeving ook belangrijk: de Wet Verbetering Poortwachter. Zowel werkgever als werknemer hebben hierin een aantal verplichtingen. Onze loopbaancoaches hebben kennis van deze wetgeving en weten welke stappen er concreet ondernomen moeten worden.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Edwin van Kleef
Adviseur
Goverien Teerds
Goverien Teerds
Loopbaanconsulent

Wil je weten of wij jouw vragen kunnen beantwoorden? Wil je ons eerst beter leren kennen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of plan deze hieronder direct in!

Ervaringen van anderen.

'Persoonlijke begeleiding op maat'

Nedap werkt al jaren samen met Symbus voor begeleiding van outplacementtrajecten en loopbaancoaching. Tijdens deze begeleiding wordt er echt gekeken…

Maaike van Huet (Human Resourcers Advisor)
Nedap

Wij zijn trots! Klanten beoordelen ons met een:

Onze beoordelingen.

Bekijk de beoordelingen van onze klanten.

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top