skip to Main Content
Duurzame herplaatsing
Een nieuw perspectief voor jouw (ex)medewerker.
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf.
90% van de (ex)medewerkers begeleiden we naar een nieuwe baan
Dit succes vindt vaak al binnen enkele maanden plaats.
Begeleiding in de nieuwe werkomgeving
Na herplaatsing blijft onze loopbaanadviseur aangehaakt.

Outplacement op z’n Symbus

Wij geloven in gelukkige mensen. Daarom doen we wat we doen. Pas wanneer werkgever én medewerker gelukkig zijn, zijn wij dat ook. Gelukkige mensen koppelen we aan duurzame inzetbaarheid. Daarmee bedoelen we dat jij als werkgever en je medewerker samen presteren: nu, maar ook in de toekomst. Soms is er, als gevolg van reorganisatie, ontslag of een arbeidsconflict, geen sprake meer van een gelukkige medewerker en werkgever. Bij outplacement zoeken we hier een oplossing voor. Die ligt vaak buiten de huidige organisatie. Juist daar maken we het verschil. Op een respectvolle en mensgerichte wijze gaan we samen met jouw (ex)medewerker op zoek naar een duurzame herplaatsing. We geven hem of haar een beter perspectief.

Werkwijze voor een succesvolle duurzame herplaatsing

We beginnen bij het begin: we leren elkaar kennen. Dit vormt een belangrijke basis voor het verdere verloop van een duurzame herplaatsing. Samen met de (ex)medewerker achterhaalt een van onze loopbaanadviseurs waar de wensen en behoeften liggen. Uit ervaring weten we dat dit voor iedereen anders is. De ene persoon heeft behoefte aan een concrete en heldere aanpak. De andere persoon wil liever wat meer tijd om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen. Outplacement is immers een gevolg van een reorganisatie, ontslag of arbeidsconflict. Dat kan het een gevoelig onderwerp maken. We gaan daarom altijd voor maatwerk met een persoonlijke aanpak, afgestemd op de wensen van de (ex)medewerker.
Stapje voor stapje bouwen we het vertrouwen op. We geven inzicht in onze aanpak en bespreken mogelijke doelstellingen met elkaar. Daarnaast vragen we de (ex)medewerker om zijn of haar verwachtingen uit te spreken. Zo waarborgen we dat iedereen op dezelfde lijn zit.

Door het voeren van verdiepende gesprekken gaan we nog een stapje verder. Onze loopbaanadviseur helpt de (ex)medewerker om een duidelijke stip op de horizon te zetten. Daarnaast wordt besproken wat de stappen zijn om dit doel te behalen en welke afspraken daarbij horen. We vinden het belangrijk dat de (ex)medewerker zich op zijn of haar gemak voelt. De gesprekken worden dan ook op een ontspannen manier en in een vertrouwde sfeer met elkaar gevoerd.

Afhankelijk van de situatie, zetten we een assessment of loopbaanscan in. Dit geeft zowel de (ex)medewerker als de loopbaanadviseur waardevolle inzichten in hard- en soft skills. Denk aan:

  • Drijfveren
  • Sterkten, aandachtspunten
  • Persoonlijke voorkeuren
  • Cognitieve vermogen
  • Marktkansen.

Met deze uitkomsten geven we de (ex)medewerker weer nieuwe perspectieven.
Lees meer over onze assessments.

We hebben nu helder wat een (ex)medewerker zoekt, waar zijn of haar kwaliteiten liggen en wat daarbij past. De (ex)medewerker gaat nu samen met de loopbaanadviseur op zoek naar interessante vacatures. Dat kan op verschillende manieren:

  1. Via personeelsadvertenties binnen diverse (digitale) media.
  2. Via de databank van Symbus, waarin vacatures zijn opgenomen.
  3. Via het uitgebreide Symbus-netwerk met contactpersonen in verschillende branches.

De (ex)medewerker heeft een nieuwe baan gevonden! Natuurlijk is zo’n nieuwe werkomgeving even wennen. Alles is anders. Daarom blijft onze loopbaanadviseur ook tijdens deze stap aangehaakt. Wat zijn de verwachtingen van de (ex)medewerker en de nieuwe werkgever? Deze vragen worden beantwoord, zodat de nieuwe baan een succes wordt.

Binnen 24 uur een reactie.

Wij helpen je graag verder!

Symbus-Edwin_van_Kleef

Edwin van Kleef
Adviseur

Symbus-Wicky_Boschker

Wicky Boschker
Adviseur

Ervaringen van onze klanten

Back To Top