Skip to content

Toekomstbestendige outplacementtrajecten

Bied perspectief op een mensgerichte manier.

Outplacement
100% van kandidaten begeleiden wij naar nieuw werk
Duurzame herplaatsing
Vaste prijs
Groot netwerk in de regio

Met Symbus bieden wij jouw (ex)werknemer perspectief tijdens een moeilijke periode. Onze outplacementtrajecten zijn op maat gemaakt en gericht op de toekomst. Wij werken respectvol, doelgericht en mensgericht om jouw (ex)werknemer weer vertrouwen te geven in een duurzame herplaatsing. Beide partijen kunnen op ons rekenen voor een professionele en persoonlijke aanpak tijdens het outplacementtraject.

Werkwijze voor een succesvolle duurzame herplaatsing.

We beginnen bij het begin: we leren elkaar kennen. Dit vormt een belangrijke basis voor het verdere verloop van een duurzame herplaatsing. Samen met de (ex)medewerker achterhaalt een van onze loopbaanadviseurs waar de wensen en behoeften liggen. Uit ervaring weten we dat dit voor iedereen anders is. De ene persoon heeft behoefte aan een concrete en heldere aanpak. De andere persoon wil liever wat meer tijd om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen. Outplacement is immers een gevolg van een reorganisatie, ontslag of arbeidsconflict. Dat kan het een gevoelig onderwerp maken. We gaan daarom altijd voor maatwerk met een persoonlijke aanpak, afgestemd op de wensen van de (ex)medewerker.

Stapje voor stapje bouwen we het vertrouwen op. We geven inzicht in onze aanpak en bespreken mogelijke doelstellingen met elkaar. Daarnaast vragen we de (ex)medewerker om zijn of haar verwachtingen uit te spreken. Zo waarborgen we dat iedereen op dezelfde lijn zit.

Door het voeren van verdiepende gesprekken gaan we nog een stapje verder. Onze loopbaanadviseur helpt de (ex)medewerker om een duidelijke stip op de horizon te zetten. Daarnaast wordt besproken wat de stappen zijn om dit doel te behalen en welke afspraken daarbij horen. We vinden het belangrijk dat de (ex)medewerker zich op zijn of haar gemak voelt. De gesprekken worden dan ook op een ontspannen manier en in een vertrouwde sfeer met elkaar gevoerd.

Afhankelijk van de situatie, zetten we een assessment of loopbaanscan in. Dit geeft zowel de (ex)medewerker als de loopbaanadviseur waardevolle inzichten in hard- en soft skills. Denk aan:

  • Drijfveren
  • Sterkten, aandachtspunten
  • Persoonlijke voorkeuren
  • Cognitieve vermogen
  • Marktkansen.

Met deze uitkomsten geven we de (ex)medewerker weer nieuwe perspectieven.
Lees meer over onze assessments.

Met de uitkomsten van de gevoerde gesprekken en de assessments, stelt de loopbaancoach een persoons- en zoekprofiel op. In deze profielen staat wat de ambities, wensen en voorkeuren van de medewerker zijn. Deze profielen dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar een passende, betaalde baan. Zowel de medewerker als de loopbaancoach gaan op zoek naar interessante vacatures. De coach spreekt het uitgebreide netwerk van Symbus aan. In dit netwerk hebben we contactpersonen die actief zijn binnen verschillende branches. Daarnaast wordt de kandidaat ook toegevoegd aan onze “Naar Werk kandidatenoverzicht’  die met veel organisaties worden gedeeld.

De (ex)werknemer heeft een nieuwe baan gevonden! Natuurlijk is zo’n nieuwe werkomgeving even wennen. Alles is anders. Daarom blijft onze loopbaanadviseur ook tijdens deze stap aangehaakt. Wat zijn de verwachtingen van de (ex)werknemer en de nieuwe werkgever? Deze vragen worden beantwoord, zodat de nieuwe baan een succes wordt.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Edwin van Kleef
Adviseur
Karin Bolder
Karin Bolder
Loopbaancoach

Wil je weten of wij jouw vragen kunnen beantwoorden? Wil je ons eerst beter leren kennen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of plan deze hieronder direct in!

Ervaringen van anderen.

'Persoonlijke begeleiding op maat'

Nedap werkt al jaren samen met Symbus voor begeleiding van outplacementtrajecten en loopbaancoaching. Tijdens deze begeleiding wordt er echt gekeken…

Maaike van Huet (Human Resourcers Advisor)
Nedap

Wij zijn trots! Klanten beoordelen ons met een:

Onze beoordelingen.

Bekijk de beoordelingen van onze klanten.

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top