Ga naar hoofdinhoud

Duurzame herplaatsing
Een nieuw perspectief voor jouw (ex)medewerker.
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf.
100% van de medewerkers begeleiden we naar een nieuwe baan
Dit succes vindt vaak al binnen enkele maanden plaats.
Groot netwerk in de regio
Binnen alle branches en functies

Outplacement op z’n Symbus, wij bieden perspectief

Met Symbus bieden wij jouw (ex)medewerker perspectief tijdens een moeilijke periode. Onze outplacementtrajecten zijn op maat gemaakt en gericht op de toekomst. Wij werken respectvol, doelgericht en mensgericht om jouw (ex)medewerker weer vertrouwen te geven in een duurzame herplaatsing. Jij en jouw (ex)medewerker kunnen op ons rekenen voor een professionele, persoonlijke aanpak tijdens het outplacementtraject.

Werkwijze voor een succesvolle duurzame herplaatsing

We beginnen bij het begin: we leren elkaar kennen. Dit vormt een belangrijke basis voor het verdere verloop van een duurzame herplaatsing. Samen met de (ex)medewerker achterhaalt een van onze loopbaanadviseurs waar de wensen en behoeften liggen. Uit ervaring weten we dat dit voor iedereen anders is. De ene persoon heeft behoefte aan een concrete en heldere aanpak. De andere persoon wil liever wat meer tijd om zijn of haar verhaal kwijt te kunnen. Outplacement is immers een gevolg van een reorganisatie, ontslag of arbeidsconflict. Dat kan het een gevoelig onderwerp maken. We gaan daarom altijd voor maatwerk met een persoonlijke aanpak, afgestemd op de wensen van de (ex)medewerker.
Stapje voor stapje bouwen we het vertrouwen op. We geven inzicht in onze aanpak en bespreken mogelijke doelstellingen met elkaar. Daarnaast vragen we de (ex)medewerker om zijn of haar verwachtingen uit te spreken. Zo waarborgen we dat iedereen op dezelfde lijn zit.

Door het voeren van verdiepende gesprekken gaan we nog een stapje verder. Onze loopbaanadviseur helpt de (ex)medewerker om een duidelijke stip op de horizon te zetten. Daarnaast wordt besproken wat de stappen zijn om dit doel te behalen en welke afspraken daarbij horen. We vinden het belangrijk dat de (ex)medewerker zich op zijn of haar gemak voelt. De gesprekken worden dan ook op een ontspannen manier en in een vertrouwde sfeer met elkaar gevoerd.

Afhankelijk van de situatie, zetten we een assessment of loopbaanscan in. Dit geeft zowel de (ex)medewerker als de loopbaanadviseur waardevolle inzichten in hard- en soft skills. Denk aan:

  • Drijfveren
  • Sterkten, aandachtspunten
  • Persoonlijke voorkeuren
  • Cognitieve vermogen
  • Marktkansen.

Met deze uitkomsten geven we de (ex)medewerker weer nieuwe perspectieven.
Lees meer over onze assessments.

Met de uitkomsten van de gevoerde gesprekken en de assessments, stelt de loopbaancoach een persoons- en zoekprofiel op. In deze profielen staat wat de ambities, wensen en voorkeuren van de medewerker zijn. Deze profielen dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar een passende, betaalde baan. Zowel de medewerker als de loopbaancoach gaan op zoek naar interessante vacatures. De coach spreekt het uitgebreide netwerk van Symbus aan. In dit netwerk hebben we contactpersonen die actief zijn binnen verschillende branches. Daarnaast wordt de kandidaat ook toegevoegd aan onze “Naar Werk kandidatenoverzicht’  die met veel organisaties worden gedeeld.

De (ex)medewerker heeft een nieuwe baan gevonden! Natuurlijk is zo’n nieuwe werkomgeving even wennen. Alles is anders. Daarom blijft onze loopbaanadviseur ook tijdens deze stap aangehaakt. Wat zijn de verwachtingen van de (ex)medewerker en de nieuwe werkgever? Deze vragen worden beantwoord, zodat de nieuwe baan een succes wordt.

Binnen 24 uur een reactie.

Wij helpen je graag verder!

2

Edwin van Kleef
Adviseur

Symbus-Karin_Bolder-200x200

Karin Bolder
Loopbaanconsultant

Ervaringen van onze klanten

Back To Top