Van werk naar werk op z’n Symbus, wij bieden perspectief
Het Werk naar Werk traject is de oplossing in situaties waar jij en de werknemer inzien dat het steeds lastiger wordt om de werkzaamheden op termijn te blijven uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat jouw medewerker (in de nabije toekomst) fysiek niet meer in staat is om het werk te doen. Of omdat het mentaal te zwaar wordt. Door tijdig om tafel te gaan, kunnen we de verschillende mogelijkheden bekijken. Juist daar maken we het verschil. Op een respectvolle en mensgerichte wijze gaan we samen met jouw medewerker op zoek naar een duurzame, nieuwe werkomgeving. We geven hem of haar een beter perspectief.
Werkwijze voor het vinden van een nieuwe, duurzame werkomgeving
We beginnen bij het begin: we leren elkaar kennen en kijken of er een klik is. Dit vormt een belangrijke basis voor het verdere verloop bij het vinden van een nieuwe werkomgeving. Samen met de medewerker achterhaalt een van onze loopbaanadviseurs waar de wensen en behoeften liggen. Tijdens deze kennismaking schetsen we een beeld, waarbij de aspecten werkervaring, opleidingen, privésituatie en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt aan bod komen. Hier komt een concreet plan van aanpak uit voort. We vragen de medewerker om ook zijn of haar verwachtingen uit te spreken. Zo waarborgen we dat iedereen op dezelfde lijn zit.
Door het voeren van verdiepende gesprekken gaan we nog een stapje verder. Onze loopbaanadviseur helpt de medewerker om een duidelijke stip op de horizon te zetten. Waar wil hij of zij naartoe? We bespreken welke stappen er nodig zijn om dit doel te behalen en welke afspraken daarbij horen. We vinden het belangrijk dat de medewerker zich op zijn of haar gemak voelt. De gesprekken worden dan ook op een ontspannen manier en in een vertrouwde sfeer met elkaar gevoerd.
Afhankelijk van de situatie, zetten we een assessment of loopbaanscan in. Dit geeft zowel de medewerker als de loopbaanadviseur waardevolle inzichten in hard- en soft skills. Denk aan:
- Drijfveren
- Sterkten, aandachtspunten
- Persoonlijke voorkeuren
- Cognitieve vermogen
- Marktkansen.
Uit ervaring weten we dat de uitkomsten van deze assessments regelmatig nieuwe invalshoeken en perspectieven bieden, waar een medewerker zelf nog niet eerder aan gedacht heeft. Het zorgt vaak voor een nieuwe, positieve kijk op de situatie.
Lees meer over onze assessments.
Met de uitkomsten van de gevoerde gesprekken en de assessments, stelt de loopbaancoach een persoons- en zoekprofiel op. In deze profielen staat wat de ambities, wensen en voorkeuren van de medewerker zijn. Deze profielen dienen als uitgangspunt bij het zoeken naar een passende, betaalde baan. Zowel de medewerker als de loopbaancoach gaan op zoek naar interessante vacatures. De coach spreekt het uitgebreide netwerk van Symbus aan. In dit netwerk hebben we contactpersonen die actief zijn binnen verschillende branches. Daarnaast wordt de kandidaat ook toegevoegd aan onze “Naar Werk kandidatenoverzicht’ die met veel organisaties worden gedeeld.
De medewerker heeft een nieuwe baan gevonden! Natuurlijk is zo’n nieuwe werkomgeving even wennen. Alles is anders. Daarom blijft onze loopbaanadviseur ook tijdens deze stap aangehaakt. Wat zijn de verwachtingen van de medewerker en de nieuwe werkgever? Deze vragen worden beantwoord, zodat de nieuwe baan een succes wordt.
Binnen 24 uur een reactie.