Skip to content

Het is waarschijnlijk een van de moeilijkste vragen die er gesteld kan worden tijdens een sollicitatiegesprek: ‘Wat is de reden van het gat in je cv?’. Graag geven wij een aantal tips wat je kunt doen om deze vraag te beantwoorden óf voorkomen.

Leg de situatie uit
Heeft jouw cv een gat? Dan kun je daar tijdens je sollicitatiegesprek vragen over krijgen.
Bij het beantwoorden van deze vraag is het altijd belangrijk om eerlijk te zijn! Jouw potentiële nieuwe werkgever begrijpt ook dat het vinden van een baan niet altijd makkelijk is en dat een gat in je cv daardoor eenvoudig kan ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk om niet te uitgebreid in te gaan op waarom dat eventuele gat in je cv er is. Wanneer er specifiek wordt gevraagd om een uitleg dan kun je deze natuurlijk geven, maar focus je op de toekomst!

Voorkomen is beter dan genezen
Je kunt in je cv alvast aangeven wat de reden is van dat je even niet hebt gewerkt. Bijvoorbeeld als je een reis hebt gemaakt of een nieuwe studie bent gaan volgen. Op die manier is jouw potentiële nieuwe werkgever er al van op de hoogte en is de kans groot dat je er geen vraag over krijgt tijdens jouw sollicitatiegesprek.

Laat een gat in je cv je niet tegenhouden
Je bent natuurlijk niet de enige met een gat in je cv dus laat dat je er niet van weerhouden om een sollicitatie te versturen. Focus je op jouw nieuwe baan en kwaliteiten! Niet op de omstandigheden waar je nu geen invloed meer op hebt.

Back To Top