skip to Main Content

Werven en selecteren op z’n Symbus

Duurzame inzetbaarheid en gelukkige werknemers zijn de pijlers van onze dienstverlening. Bij het werven en selecteren van nieuw personeel is dit als vanzelfsprekend ons centrale uitgangspunt. We zijn kritisch en gaan voor kwaliteit waarbij we naast de hard skills (opleiding, ervaring) ook kijken naar de soft skills (persoonlijke eigenschappen). Daarbij maken we gebruik van ons uitgebreide pakket aan testen. We gaan dus niet voor het snelle gewin, maar voor een duurzame invulling van de vacature. Ook financieel gezien is onze werkwijze interessant, omdat daarmee grote desinvesteringen voor­komen en/of beperkt kunnen worden.

Wij onderscheiden ons door onze integrale aanpak waarbij we naast onze loopbaandeskundigheid uitgebreid gebruikmaken van recruitmenttechnologie, assessments en slimme marketing.

Werven en selecteren
op z'n Symbus

Onze unieke aanpak:

Vaste prijzen i.p.v. percentage van jaarsalaris
Testen van kandidaten standaard onderdeel
Eigen aansprekende unieke landingspagina
Wij gaan voor de hoogst haalbare kwaliteit
Toepassing van doorontwikkelde recruitmenttechnologie
We gaan voor een duurzame invulling van de vacature i.p.v. korte successen
1e jaars Loopbaanbegeleiding
Langetermijn oplossing

Voordelen om samen te werken met Symbus:

De vacature wordt op kort termijn ingevuld met de juiste persoon
Je hebt vooraf al inzichten in de sterkten en aandachtspunten van de nieuwe werknemer
Onze aanpak zorgt voor een lange termijn succes waardoor significante kosten worden bespaard
Je weet vooraf exact wat de kosten zijn
Je wordt volledig ontzorgd
Jouw organisatie kan zich blijven ontwikkelen
Ik wil graag een voorstel ontvangen

Symbus stappenplan om tot een succesvolle invulling te komen.

Wie zoek je nu precies?

Het lijkt een platte vraag, maar ontzettend relevant in het traject. We gaan dan samen met jou aan de slag om onder andere inzicht te krijgen in wat er gevraagd wordt op basis van persoonlijkheid, geschiktheid voor andere (zwaardere) functies, passend bij de cultuur etc. Vanuit deze antwoorden kan er dan veel beter waarde worden toegekend aan harde en zachte factoren zoals opleiding, ervaring, persoonlijkheid. Door hier vooraf goed over na te denken wordt de kans significant vergroot op een duurzaam succes.

Opstellen profielanalyse van de ‘ideale’ kandidaat

Aan de hand van alle informatie van de eerste stap gaan we samen een zogenaamd persoonlijke profiel analyse (PPA) opstellen. Hierbij wordt steeds duidelijker wat het profiel van de ideale kandidaat zou moeten zijn. Dit ideale profiel leggen wij naast de PPA testen van de kandidaten. Het geeft dan een goed beeld van de overeenkomsten en verschillen. Dit is ideale objectieve informatie om in te zetten in het proces,

Opstellen van een Symbus vacaturepagina

Voor vacatures is het interesseren en overtuigen van potentiële kandidaten net zo belangrijk als het vinden van deze doelgroep. Daarom hebben we de Symbus vacaturepagina ontwikkeld. Een landingspagina waar we de vacature op een visueel aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd met behulp van foto-en videomateriaal en ‘actieknoppen’ om het contact met de kandidaat uit te bouwen. Onze landingspagina’s verhoogt de respons en maakt het proces beter meetbaar.

Klik op deze link voor een voorbeeld van de Symbuspagina.

Wat heeft jouw organisatie te bieden?
Net als een kandidaat zich aan jou moet ‘verkopen’ geldt andersom hetzelfde. Welke USP (unique selling point) biedt jouw bedrijf die verder gaat dan de standaard opmerkingen, Waardoor moet de kandidaat juist bij jullie solliciteren. Dat antwoord moet duidelijk terugkomen in de vacaturepagina.

Proactief op zoek naar de juiste kandidaten

Voor het vinden van de juiste kandidaten is meer nodig dan een LinkedIn abonnement.
Wij maken gebruik van innovatieve recruitmenttechnologie en traceren daarmee veelbelovende potentiële kandidaten. Daarnaast benaderen wij actief de markt en ons netwerk. Daarbij hebben wij toegang tot diverse cv-databases. In combinatie met onze aantrekkelijke vacaturepagina zorgt dit voor een hoog contactrendement.

Selectie van kandidaten m.bv. een assessment

Wij vertrouwen in de combinatie van je eigen persoonlijke gevoel en kennis i.c.m. met objectieve gevalideerde testen. Daarom maken assessments standaard onderdeel uit van ons selectieproces. In een eerste analyse beoordelen wij of de kandidaat past bij de gevraagde eisen en cultuur van de organisatie. Bij Iedere interessante kandidaat nemen wij dan een PPA test af en deze wordt vergeleken met het ideale PPA profiel. Je krijgt daarmee een goed beeld van overeenkomsten en afwijkingen en is als uitstekend hulpmiddel in te zetten bij de persoonlijk gesprekken.

Ondersteuning bij Indienst- treding

Als je ja zegt tegen een door ons gepresenteerde kandidaat, dan ondersteunen en adviseren wij vervolgens in het afhandelen van de plaatsing. Denk hierbij aan hulp bij de contractonderhandelingen en nazorg.

1e jaarsloopbaanbegeleiding

In het 1e jaar komt er over het algemeen veel af op een nieuwe werknemer en deze periode bepaalt ook grotendeels het succes op een duurzame en gelukkige arbeidsrelatie. Onze loopbaanbegeleiding is hierbij een waardevolle aanvulling en biedt voor de werkgever en werknemer volgende voordelen:

  • Het verhoogt de kans op een lange duurzame arbeidsrelatie;
  • Het biedt de medewerker motivatie, zelfvertrouwen, perspectief, bewustwording, werktevredenheid, vitaliteit en positieve energie;
  • Voor de medewerker is het prettig om met een onafhankelijk vertrouwenspersoon dit soort zaken te bespreken.

Het continu pakket, de aanvullende oplossing voor de lange termijn

De werkwijze zoals hierboven is beschreven is perfect voor het invullen van ‘losse’ vacatures die op relatief kort termijn ingevuld moet worden.  Heb je echter behoefte aan een continue instroom van nieuwe medewerkers over een langere termijn dan is aanvullend het continu pakket een sluitende oplossing.

Continue in beeld bij de juiste doelgroep
Continu instroom van nieuwe kandidaten tijdens de looptijd van de samenwerking
Je wordt compleet ontzorgd door ons
Positieve ‘branding’ en uitstraling bij jullie doelgroep

Meer weten?

Symbus-Edwin_van_Kleef

Edwin van Kleef
Werving & Selectie

Symbus-Wicky_Boschker

Wicky Boschker
Werving & Selectie

Back To Top