skip to Main Content
Duurzame invulling van jouw vacature
Op lange termijn scheelt dit veel kosten.
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf.
Een nieuwe collega die écht bij jullie past
Assessments voor iedere kandidaat.
Een jaar lang loopbaanbegeleiding
Na werving, selectie en plaatsing.

Werven en selecteren op z’n Symbus

Wij geloven in gelukkige mensen. Daarom doen we wat we doen. Pas wanneer werkgever én medewerker gelukkig zijn, zijn wij dat ook. Gelukkige mensen koppelen we aan duurzame inzetbaarheid. Daarmee bedoelen we dat jij als werkgever en je (nieuwe) medewerker samen presteren: nu, maar ook in de toekomst. Juist daar maken we het verschil. Aandachtig luisteren speelt hierbij de grootste rol. We gaan op zoek naar die ene medewerker, die aan slechts één woord van jou genoeg heeft en direct aan de slag gaat. Jullie zijn perfect op elkaar ingespeeld.

Werkwijze voor een succesvolle duurzame invulling van jouw vacature

Het lijkt misschien een makkelijke vraag, maar dat is het niet. Hard skills kun je vaak redelijk snel benoemen, maar het selecteren van de juiste soft skills wordt al lastiger. Daarom kruipen we in de rol van onderzoeker en bepalen we samen naar wie je op zoek bent. Door hier vooraf goed over na te denken, vergroten we de kans op een duurzame inzetbaarheid.

Dankzij stap 1 hebben we veel informatie. Dit gieten we nu in een zogenoemde persoonlijke profiel analyse (PPA). Nu vormt zich een profiel van jouw ideale nieuwe medewerker. Dit profiel gebruiken we als basis. Dit stelt ons in staat om te bekijken of een potentiële kandidaat bij jouw wensen past.

We overtuigen interessante kandidaten om te solliciteren, met een aparte pagina voor jouw vacature. Op deze pagina laten we (met foto’s en video’s) zien hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Met de juiste triggers zorgen we ervoor dat potentiële kandidaten op een laagdrempelige manier kunnen reageren.

Naast ons uitgebreide netwerk, maken we gebruikt van recruitmentsoftware. Deze software stelt ons in staat om een nog veel grotere groep potentiële kandidaten te bereiken.

Voor iedere interessante kandidaat zetten we een assessment in, naast de persoonlijke gesprekken die we voeren. De uitkomsten hiervan leggen we naast de eerder opgestelde PPA van de ideale nieuwe medewerker. Op deze manier ontstaat een gouden combinatie met extra betrouwbaarheid en selecteren we de kandidaten waar je echt naar op zoek bent.

Er is een match! Natuurlijk helpen we je met een soepele indiensttreding van je nieuwe medewerker. Dat doen we bijvoorbeeld door een actieve bijdrage te leveren aan de contractonderhandelingen. Zo komen we samen tot een positieve overeenkomst.

In het eerste jaar leren jullie elkaar kennen. Dit bepaalt (mede) het succes op een duurzame en gelukkige arbeidsrelatie. Daarom staan we ook tijdens deze fase voor je klaar met loopbaanbegeleiding van een professionele coach. We helpen jullie concrete resultaten te behalen. Loopbaanbegeleiding biedt een medewerker meer motivatie, zelfvertrouwen, perspectief, bewustwording, werktevredenheid, vitaliteit en positieve energie. Bovendien weten we uit ervaring dat het voor een nieuwe medewerker prettig is om deze onderwerpen met een onafhankelijk vertrouwenspersoon te bespreken.

Binnen 24 uur een reactie.

Wij helpen je graag verder!

Symbus-Edwin_van_Kleef

Edwin van Kleef
Werving & Selectie

Symbus-Wicky_Boschker

Wicky Boschker
Werving & Selectie

Ervaringen van onze klanten

Het continu pakket, de aanvullende oplossing voor de lange termijn

Bovenstaande werkwijze is gericht op het invullen van een ‘losse’ vacature die op relatief korte termijn ingevuld moet worden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat jouw organisatie behoefte heeft aan een continue instroom van nieuwe medewerkers. Ons continu-pakket is daar de juiste oplossing voor!

Binnen 24 uur een reactie.

Back To Top