Skip to content

Met Symbus houden we ons dagelijks bezig met duurzame inzetbaarheid en de ontwikkeling van mens én organisatie. Een uitspraak die wij in dit proces graag inbrengen is dat we ons ver weg willen houden van de fruitmand en de fitnesspas. Niet dat dit per definitie fout is, echter vraagt het wel om een visie. Waarom de keuze voor de fruitmand en fitnesspas voor jouw werknemers?

Met onze uitspraak willen we vooral aangeven dat duurzame ontwikkeling veel verder gaat dan gezondheid alleen. Het gaat om cultuur, structuur, zelfleiderschap, persoonlijk ontwikkeling, bedrijfscontinuïteit, strategie en visie. Daarbij is het strategisch gezien, voor een organisatie, ook lastig om de nadruk te leggen op gezondheid. Het kan veel weerstand oproepen bij werknemers: “Ga jij, je bemoeien met mijn gezondheid?!”. Met als gevolg dat dit andere ontwikkelingen in de weg gaat staan. 

Door de aanpak veel breder in te zetten creëer je veel meer draagvlak bij de werknemer en werkgever. Met als resultaat dat je veel meer bereikt op allerlei vlakken van ontwikkeling bij beide partijen. Onze insteek is dan ook integraal, d.w.z. vanuit werkgevers- en werknemersperspectief. Het gaat over alle facetten die van invloed zijn op de ontwikkeling van werknemer en organisatie. En van daaruit kun je heel gericht de juiste interventies uitvoeren. En ja, daar kan ook de fruitmand en fitnesspas onderdeel van zijn, maar dan wel als onderdeel van een plan en niet als losse flodder. Zodat je ook écht duurzaam met ontwikkeling bezig bent.

Door: Edwin van Kleef, 20 januari 2023

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top