Skip to content

Onlangs stuitte ik op een inspirerend artikel van Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. In haar betoog benadrukte zij het belang van warmte in een manager, een visie waar ik volledig achter sta.

Als leidinggevende is het cruciaal om oprecht aandacht en waardering te tonen aan je medewerkers. Laat daarbij je ego achterwege, want leidinggeven is een vak op zich, geen middel om de top te bereiken. Het draait erom anderen te laten floreren en hun volledige potentieel te zien. Mensen overstijgen hun zichtbare talenten en kwaliteiten; beschouw hen als de gehele mens en zie hun bijdrage als het talent van de organisatie, zowel vandaag als morgen.

Een valkuil bij het beoordelen van talent is het plaatsen van mensen in hokjes, waardoor hun mogelijkheden worden beperkt. Talent omvat veel meer dan specifieke vaardigheden; het gaat om het herkennen van het totale potentieel van een persoon. Mensen kunnen groeien, zich ontwikkelen en nieuwe kennis en vaardigheden verwerven. In een organisatie is het essentieel dat leidinggevenden niet alleen de huidige kwaliteiten zien, maar ook het potentieel van hun teamleden waarderen.

Een effectieve leidinggevende werpt een brede, waarderende blik op mensen, waarbij zowel technische vaardigheden als menselijkheid een rol spelen. Technische bekwaamheid betreft de capaciteiten die een leidinggevende nodig heeft om richting te geven, terwijl menselijkheid draait om het warme aspect van leiderschap, de zogenaamde ‘leadership warmth’. Zelfs als je technisch gezien uitstekend leiding kunt geven, zal dit niet effectief zijn als dit op een kille, zakelijke manier gebeurt, zonder enige genegenheid voor je team. Een warme en menselijke benadering trekt medewerkers aan en motiveert hen om met jou samen te werken. Onthoud dat werk een relationeel aspect heeft, niet slechts een functioneel aspect. Een competente leidinggevende laat elk teamlid tot zijn recht komen.

Als leidinggevende is het van belang om benaderbaar en aanwezig te zijn. Het allerbelangrijkste is dat je voldoende ‘Vitamine A’ geeft, waarbij ‘A’ staat voor aandacht. Werk aan een cultuur waarin aandacht een sleutelelement is.

Door: Karin Bolder, 04 december 2023

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top