Skip to content

Vijf tips voor een succesvolle eerste werkdag

Ga je aan de slag met je nieuwe uitdaging? De eerste werkdag van een nieuwe baan is vaak spannend. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het een stuk aangenamer te maken. Met onderstaande tips maak je jouw eerste werkdag tot een succes!

1. Zorg dat je op tijd bent
Het is nooit fijn om te laat te komen, maar al helemaal niet op je eerste werkdag. Om te zorgen dat je op tijd aan komt, is het handig om van tevoren de huidige verkeersinformatie of ov-vertragingen te bekijken. Of de verwachte weeromstandigheden natuurlijk!

2. Stel jezelf voor
Neem de tijd om jezelf voor te stellen aan je nieuwe collega’s. Alle namen onthouden wordt waarschijnlijk een beetje moeilijk, maar zorg er wel voor dat ze zich die van jou herinneren.

3. Stel vragen
Je bent net gestart en daarom niet gek dat je nog niet alles weet. Heb je vragen? Stel deze dan zeker! Hiermee kom je ook gelijk gemotiveerd over.

4. Maak (wanneer mogelijk) aantekeningen
Het is onmogelijk om alle informatie die je binnen krijgt te onthouden, dus twijfel niet om aantekeningen te maken van belangrijke zaken. Deze aantekeningen kun je dan op een later moment altijd nog eens teruglezen.

5. Lunch met je nieuwe collega’s
Tijdens de lunch kun je het ook over andere dingen hebben dan werk. Een mooie kans om een goede werkrelatie op te bouwen!

Bonus tip
Alle informatie en indrukken die je gedurende de dag hebt ontvangen, kan vermoeiend zijn. Probeer daarom in de avond niets te plannen zodat je even kunt uitrusten. Dit is ook het perfecte moment om je eerste werkdag te overdenken. Succes!

Back To Top