Skip to content

Vijf handige vragen die je kunt stellen tijdens je sollicitatiegesprek

Je wilt graag een zo compleet mogelijke schets krijgen van de functie én organisatie waar jij graag wilt werken. Wat zijn nou goede vragen die je kunt stellen om hier een beter beeld van te krijgen? Daar helpen we je graag bij!

1. Welke competenties zijn belangrijk om te bezitten?

Eenvoudig gevraagd: wat moet ik kunnen? Hiermee krijg je een goed inzicht in wat voor vaardigheden je potentiële nieuwe werkgever erg belangrijk vindt. Daarnaast kun je hiermee ook kijken in hoeverre jij deze competenties bezit én of dit wel bij je past.

2. Welke resultaten worden er van mij verwacht?

Door deze vraag te stellen kun je achterhalen of je aan de verwachte resultaten kunt voldoen. Mocht dit niet zo zijn, is het wellicht geen geschikte functie voor jou. Daarnaast kun je hiermee ook laten zien dat het voor jou belangrijk is om resultaten te boeken en hier ook graag over nadenkt. Hier heeft jouw potentiële nieuwe werkgever ook weer een voordeel bij!

3. Welke normen en waarden zijn belangrijk?

Een perfecte manier om de cultuur binnen de organisatie te achterhalen! Je gaat natuurlijk een groot gedeelte van jouw tijd besteden op het werk én met collega’s. Wel zo fijn om van tevoren te weten of de cultuur aansluit op jouw normen en waarden.

4. Wat maakt het prettig om hier te werken?

Deze vraag geeft je een goed inzicht in hoe tevreden de huidige medewerkers zijn en hoe er met elkaar wordt omgegaan binnen de organisatie. Op deze manier kun je goed inschatten of dit past bij jouw wensen en of je jezelf voor de langere termijn ziet investeren in de functie én organisatie.

5. Zijn er mogelijkheden voor het volgen van trainingen en/of opleidingen?

Met deze vraag kun je gelijk laten zien dat je jezelf verder wilt ontwikkelen! Daarnaast is het natuurlijk fijn om vooraf te weten of de mogelijkheden er zijn.

Vind je het nog steeds te spannend om te gaan solliciteren? Bel ons eens!

 

Back To Top