Skip to content

Van fulltime naar een werkweek van 32 uur: ‘Jongeren hebben een andere behoefte’

Zowel het AD als Nu.nl kopten onlangs deze trend in de arbeidsmarkt afkomstig uit een gedegen onderzoek van vacaturesite Indeed.
De vijfdaagse werkweek is niet meer van deze tijd, vindt de helft van de werkenden. Vooral jongeren en hoger opgeleiden zijn er niet meer voor te porren, blijkt uit onderzoek van Indeed.

Enkele andere conclusies uit het onderzoek onder 1100 werkenden:
-57 procent van de hoger opgeleiden vindt fulltime werken een achterhaald idee, bij lager opgeleiden is dat 41 procent. Jongeren, vaker dan ouderen, vinden dat een vijfdaagse werkweek niet meer hoort anno 2022.
-Het past in een trend van meer aandacht voor een gezonde werk-privébalans. “Uit ons onderzoek blijkt dat bijna 40 procent vindt dat werk een te grote rol heeft ingenomen in zijn of haar leven”, aldus Vissers. Ook hier speelt leeftijd een rol: jongeren geven dat vaker aan dan ouderen.

Symbus ziet het aanbieden van deeltijdfuncties als belangrijk en, indien mogelijk, goed onderdeel van Duurzame Organisatieontwikkeling dat volledig past in de huidige tijd voor bedrijven om nieuw personeel aan te trekken en bestaand personeel te behouden.
Bij het werven van nieuw personeel is dit dan ook een belangrijk onderdeel in een adviesgesprek dat Symbus bijna dagelijks voert met bedrijven die gebruik willen maken van de diensten van Symbus. Benieuwd naar de andere adviezen en diensten van Symbus? Neem contact op.

Back To Top