Skip to content

Tips om fit te blijven op je werk

Fit blijven op het werk is niet gemakkelijk, maar wel erg belangrijk! Zo geeft het je meer energie, kun je langer focussen en ben je productiever. Om je te helpen, hebben wij een paar handige tips voor je.

Zorg dat je voldoende water drinkt

Veel mensen beginnen de dag met een kopje koffie, maar het is belangrijk dat je lichaam ook voldoende vocht binnen krijgt. Houd altijd je waterfles bij de hand en probeer de gehele dag door te drinken, want dit is ook goed voor je metabolisme.

Beweeg regelmatig

Als je timmerman bent is het makkelijk om in beweging te blijven, maar als je de hele dag achter een bureau zit niet. Neem bijvoorbeeld de fiets naar je werk of neem de trap in plaats van de lift. Zo zorg je ervoor dat je gedurende de dag voldoende beweegt.

Ga in je pauze naar buiten

Frisse lucht én beweging is goed voor je. Ga daarom in je pauze even naar buiten en maak een lekkere wandeling.

Neem een gezond tussendoortje

Een tussendoortje zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stijgt, waardoor je weer meer energie krijgt. Neem bijvoorbeeld een appel of een handje cashewnoten.

Drink niet te veel cafeïne

Van te veel cafeïne kan je last krijgen van rusteloosheid, hoofdpijn, hartkloppingen of duizeligheid. Voldoende reden dus om je kopje koffie om te ruilen voor een glas water!

Doe even ‘iets anders’

Zit je al een paar uur achter je bureau? Strek dan even je benen of ga een praatje maken met een collega. Van te lang zitten krijg je namelijk stijve spieren.

Veel succes!

Back To Top