Skip to content

Nedap werkt al jaren samen met Symbus voor begeleiding van outplacementtrajecten en loopbaancoaching. Tijdens deze begeleiding wordt er echt gekeken wat iedere (oud) medewerker nodig heeft om te excelleren en energie te krijgen bij Nedap of van een nieuwe uitdaging. Er wordt uitgebreid gekeken naar de kwaliteiten en drijfveren om te onderzoeken waar de passie zit. Dit doet Symbus op een professionele manier, maar ook op een persoonlijke manier. Hierdoor voelen (oud) medewerkers zich op zijn of haar gemak in het gehele proces. Vooral echt gehoord en geholpen. Het voelt persoonlijk en echt op maat. Dit is dan ook de kracht van de samenwerking met Symbus en waarom wij al jaren kiezen om met elkaar samen te werken.

Omdat ik even knel kwam te zitten in de ontstane situatie in mijn leven, heb ik gelukkig aan kunnen dringen om dit traject te mogen volgen.
Het is allereerst al een klik die aanwezig moet zijn tussen beide deelnemende personen. Door je openheid en gedrevenheid lukte het mij om meerdere zienswijzen belicht te krijgen en door te spreken. De aangeboden testen leggen op de juiste manier vast waar je sterke eigenschappen liggen, maar ook aan welke eigenschappen je kunt gaan werken om zo nog sterker uit het traject te komen.

Door je hulp voel ik me zeker sterker en heb mijn energie weer op kunnen bouwen en voel me weer klaar om deel te nemen aan een nieuwe uitdaging op de arbeidsmarkt. Dank je wel voor je begrip, steun en waardering. Ik zou iedereen aanraden om een traject te volgen bij mensen die uit eigen leefomgeving komen, dit helpt ook om je beter te focussen of je gevoel ongegrond is of misschien ook wel juist.

Hoe fijn is het dat onze medewerkers en ook wij als organisatie daarbij goed begeleid en ondersteunt worden door de professionals van Symbus.
De 2e spoor trajecten verlopen volgens de gestelde richtlijnen en deze geven vooral medewerkers weer richting en eigen regie op hun verdere (loopbaan)ontwikkeling.

Een tweede spoor traject bij Symbus betekent reflectie voor jezelf: Wat vind ik belangrijk in mijn werk en in mijn privéleven?  Wat zijn mijn (werk)waarden en drijfveren? Wat zijn mijn successen, energiegevers en energievreters? Wat zijn mijn kwaliteiten en mijn valkuilen? Symbus helpt je om jezelf nog beter te leren kennen en dit te vertalen naar nieuwe toekomstmogelijkheden. Centraal daarbij staat: Wie ben ik? Wat kan Ik? Wat wil ik? Wat kom ik brengen? Symbus helpt je om dit proces te vertalen naar concrete acties en bereidt je voor op een nieuwe start.

Door te onderzoeken wat ik kan en graag wil heb ik de keuze kunnen en durven maken om een heel andere richting op te gaan.

Het traject heeft mij heel veel inzicht gegeven hoe ik mijn droombaan hopelijk waar kan maken. Maar mij ook inzicht gaf hoe ik ervoor sta en wat ik kan verbeteren. Ik zal andere mensen zeker aanraden om dit ook te gaan doen via jullie.

De testen hebben me meer inzichten gegeven in mijn interesses en competenties. Ik vond de uitslagen wel wat breed. Loopbaancoach Karin heeft me geholpen met het filteren van mijn interesses door de gesprekken en me verschillende opdrachten te geven. Uiteindelijk heeft het me zeker een richting gegeven, waarmee ik vervolgens aan de slag ben gegaan. Momenteel ben ik nog bezig om te onderzoeken of deze richting echt bij mij past en of dit haalbaar is.

Ik heb mijn gesprekken in het ontwikkeladviestraject als zeer waardevol ervaren. Scherp krijgen waar mijn interesse ligt en dit matchen aan mijn capaciteiten hebben mijn richting meer kracht gegeven. Karin is een fijne, hartelijke coach die de juiste gerichte vragen weet te stellen om je aan het denken zetten. Ook de hulp bij voorbereiding op mijn sollicitatiegesprek en de mogelijke vragen daarbij hebben me erg geholpen om me verbaal sterker te maken. Hier kan ik mee vooruit!!

Het was erg fijn om de loopbaan traject te volgen. Ik heb nu meer duidelijkheid in wat ik kan, wil en wat de mogelijkheden zijn. De gesprekjes waren prettig en duidelijk. Een goede stap richting een nieuwe loopbaan.

Ik heb een aantal fijne gesprekken gehad en waardevolle adviezen en tips gekregen. Er werd ook echt naar mij als persoon gekeken en naar wat voor mij zinvol is op dit moment en in de nabije toekomst. Ik heb het als zeer prettig ervaren en ga de tips zeker toepassen.

Ik heb het gratis ontwikkeltraject gevolgd van 4 sessies. Kort, maar zeker de moeite waard. Ik heb extra handvaten, testen en tips meegekregen waar ik zelf verder mee aan de slag kan. Ook was er persoonlijke aandacht, dus niet alleen maar testuitkomsten bespreken, dit heb ik als zeer prettig ervaren.

 

Back To Top