Ga naar hoofdinhoud

Testen van kandidaten

Door in het selectieproces bij nieuwe werknemers doelmatig te investeren in selectiemiddelen kunt u achteraf veel tijd en geld besparen.  U krijgt een veel beter en objectiever beeld van de werksterkten en aandachtspunten van de kandidaat. Ons voorstel is om dit zo vroeg mogelijk in het traject uit te voeren, omdat: 

  • U direct objectieve informatie heeft voor het 1e gesprek. 
  • U voorkomt dat u bij achteraf testen (de keuze is al gemaakt) niet meer geheel objectief kan beoordelen.  

Onze opzet bestaat uit een aantal stappen: 

1. Opstellen van een profiel van de ideale kandidaat

Vooraf aan het afnemen stellen wij samen met u een persoonlijkheidsprofiel op van de ‘ideale’ kandidaat. Hiermee krijgt u een duidelijke beeld van de persoonskenmerken die ook benoemd kunnen worden in de vacaturetekst.  De functie analyse geeft inzicht in de gedragskenmerken die nodig zijn om succesvol te zijn in een specifieke functie.  

2. Uitvoeren van een persoonlijke persoonsanalyse (PPA) test bij de geselecteerde kandidaat

3. PPA profiel van kandidaat vergelijken met profiel ‘ideale kandidaat’

In een eerste analyse beoordelen wij of de kandidaat past bij de gevraagde eisen en cultuur van de organisatie. Bij Iedere interessante kandidaat nemen wij een PPA test af en deze wordt vergeleken met het ideale PPA profiel. U krijgt daarmee een goed beeld van overeenkomsten en afwijkingen en is als uitstekend hulpmiddel in te zetten bij de persoonlijk gesprekken.  

De uitslag van de PPA test wordt over dit profiel heen gelegd om zodoende een beeld te krijgen van de match en verschillen. Deze informatie geeft u samen, met onze input en uw kennis en ervaring voldoende basis om een weloverwogen keuze te maken.     

Klik hier voor meer informatie over deze en andere testen. 

Meer weten?

Symbus-Edwin_van_Kleef

Edwin van Kleef
adviseur

Symbus-Wicky_Boschker

Wicky Boschker
adviseur

Back To Top