Skip to content

Ondernemer, wil je een investering met tientallen procenten rendement en minimaal risico? Investeer in je HR!

Het is tijd om de waarde van je personeel te herzien. Medewerkers hebben een enorme impact op de omzet en winstgevendheid van je organisatie, zowel positief als negatief. De financiële implicaties van personeelszaken bieden dan ook een aanzienlijke mogelijkheid tot groei. Daarom durven we met volle overtuiging te stellen: investeren in HR is de beste zet die je kunt maken voor je bedrijf.

Misschien klinkt dit ambitieus, maar laten we eens nagaan wat die ene werknemer heeft gekost die steeds minder productief wordt. Of die topper die vertrok vanwege slecht leiderschap. Of het gedoe rond het niet verlengen van contracten en het vervolgens weer moeten inwerken van nieuwe krachten. Denk ook aan langdurig zieke werknemers en de impact die dat heeft. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties die aanzienlijke financiële gevolgen hebben, niet alleen in termen van directe kosten en verspild loon, maar ook in omzetverlies en verminderde winstgevendheid. De totale financiële impact kan snel oplopen tot tienduizenden euro’s per medewerker.

Gelukkig is de oplossing niet zo complex als het lijkt. Investeer simpelweg in een uitmuntende HR-afdeling en zie een hoog rendement in verhouding tot een laag risico. Productievere medewerkers, meer werkplezier, lager ziekteverzuim, aantrekkelijkheid voor nieuw talent en minder kopzorgen dragen allemaal bij aan aanzienlijke kostenbesparingen. Voeg daarbij het gemak en de gemoedsrust die dit met zich meebrengt, mogelijke subsidies en vergoedingen die je kunt benutten, en het feit dat dit alles zich ook vertaalt in tevreden klanten.

Je kunt morgen al beginnen met het behalen van slim rendement. Bij Symbus hebben we een volledig team van HR-professionals klaarstaan om je te ondersteunen. Ontdek hoe wij jou verder kunnen helpen: https://symbus.nl/mkb-hr-partner/

Door: Edwin van Kleef, 31 mei 2024

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top