Skip to content
Wij helpen jou en jouw organisatie groeien.

Persoonlijke Profiel Analyse

Ons testcentrum biedt je alle inzichten die je nodig hebt.

Het persoonlijke voorkeursgedrag is van grote invloed op het dagelijks functioneren.  Sluit het gedrag aan op de functie dan resulteert dit in een gelukkige en productieve werknemer. Is deze aansluiting er niet gebeurt juist het omgekeerde. Met een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) krijg je dit inzichtelijk. Je ziet wat iemands persoonlijk voorkeursgedrag is, en wat er gebeurt in het dagelijkse werk en onder druk.

De volgende vragen worden o.a. beantwoord:

Wat zijn de werksterkten van deze persoon?
Wat zijn de (gedrags-) eigenschappen van deze persoon?
Welke factoren zijn van invloed op het succesvol functioneren van deze persoon?
Past deze persoon in de (gevraagde) functie?
Wat gebeurt er onder druk?

In slechts ca 8 minuten kan de test worden uitgevoerd en geeft ondanks de korte invultijd enorm veel inzichten in het werkgedrag van de betrokken persoon.

Waarvoor kan een PPA worden ingezet?
De PPA test kan voor meerdere doeleinden worden ingezet: 

  • Het selecteren van nieuw personeel
  • Het in kaart brengen van de ontwikkelingsmogelijkheden van het bestaande personeel
  • Team-ontwikkeling en verbeterde samenwerking

Aanvullende rapporten op basis van PPA
Vanuit de input van deze PPA testen kunnen er verdere specifieke rapportages/analyses worden toegevoegd zoals:

  • Sterkte / zwakte analyse
  • Managementonderzoek 
  • Leiderschapsonderzoek

Download hier een voorbeeldrapportage:

Ervaringen Varex Imaging met PPA:
"De PPA, een betrouwbare extra tool op het gebied van Werving & Selectie”

Varex Imaging in Doetinchem  is een internationaal bedrijf dat componenten ontwikkelt, produceert en levert voor medische en industriële röntgenapparatuur. Varex hecht veel waarde aan kwaliteit en goed gekwalificeerd personeel. Daarom maakt men zeer regelmatig gebruik van onze PPA testen. 

Met welk doel zet Varex Imaging de PPA in? 

“Door middel van deze testen krijgen we een goed beeld van de persoonlijke sterktes, werksterktes en ontwikkelpunten welke een potentiële nieuwe werknemer meebrengt. Deze persoonlijke krachten en kansen nemen we mee bij het opstellen van een inwerk- en ontwikkelprogramma voor de nieuwe medewerker.” 

Aan vaste Varex Imaging medewerkers wordt ook regelmatig gevraagd om de PPA test in te vullen. Wat is de achterliggende gedachte hierbij? 

“Door middel van de PPA krijgen we goed in beeld over welk “ontwikkel” potentieel de medewerker beschikt en in welke richting dit potentieel zich beweegt. Bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, verkoop of juist meer techniek & administratie.” 

Waarom werken jullie met de PPA test? 

“We hebben als Varex de PPA methodiek leren kennen als een betrouwbare extra tool op het gebied van Werving & Selectie. Doordat we de PPA testen breed inzetten binnen de organisatie gaan we ook steeds meer redeneren vanuit werksterktes en ondersteunende sterktes. Tenslotte ervaren we het als een prima instrument om met onze medewerkers tot een persoonlijk ontwikkelplan te komen. De PPA levert daarmee een toegevoegde waarde.” 

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Edwin van Kleef
Edwin van Kleef
Adviseur
Back To Top