Skip to content
Wij helpen jou en jouw organisatie groeien.

Duurzame Organisatieontwikkeling

Duurzame organisatieontwikkeling is het antwoord op de veranderende arbeidsmarkt.

Duurzame Organisatieontwikkeling
Speel in op krappe arbeidsmarkt
Aantrekkelijk voor bestaand en nieuw personeel
Hogere productiviteit
Integrale benadering

Met onze duurzame organisatieontwikkeling blijf je als werkgever concurrerend in een veranderende arbeidsmarkt. Door aandacht te besteden aan HR thema’s zoals zelfleiderschap, opleiden, competenties, ontwikkelen en cultuur, ben je aantrekkelijker voor bestaand en nieuw personeel, speel je proactief in op de krappe arbeidsmarkt en verhoog je de productiviteit en winst. Dit zorgt voor een verbetering van de resultaten en doelstellingen van de organisatie voor zowel werkgever als werknemer. Laat ons je helpen om je organisatie aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt en een voorsprong te behouden.

Wat is duurzame organisatieontwikkeling?

Duurzame organisatieontwikkeling  is een strategische aanpak waarbij vanuit een integrale visie voor zowel werkgever én werknemer integraal en gestructureerd allerlei HR thema’s worden behandeld die van directe invloed zijn op de resultaat en doelstellingen van de organisatie. Het gaat o.a. over zelfleiderschap, opleiden, competenties, ontwikkelen en cultuur. Het is het antwoord op de krappe arbeidsmarkt en veranderde werknemersbehoeften.

Ons stappenplan voor een duurzame organisatie.

Om tot een goede effectieve aanpak te komen starten we  met een inventarisatie. We zetten hiervoor o.a. TNO scans  in om op een gestructureerde wijze inzicht te krijgen in  o.a.: cijfers, middelen, ambities, inzetbaarheid personeel, ontwikkelingen/trends. De ervaring leert dat in deze fase al een flinke stap wordt gemaakt in de bewustwordingsproces.

Op basis van alle input van de nulmeting en de kosten-batenanalyse werken we een concreet plan van aanpak uit. Deze bestaat uit:

  • Aanleiding en probleemstelling
  • Conclusies nulmeting en kosten baten analyse
  • Concrete advies voor interventies en maatregelen

Met dit plan heb je een stevig fundament voor verdere acties. Het is een belangrijke stap op weg naar een duurzame ontwikkeling van je organisatie.

In deze fase wordt het plan van aanpak omgezet in daden. Samen met jullie wordt dan bepaald wat de routekaart wordt, wat er wordt verwacht van Symbus en welke interventies worden ingezet. Wij kunnen dit proces volledig begeleiden afhankelijk van de behoeften. Hoe dan ook is onze aanpak erop gericht om vanuit het fundament (directie en leidinggevenden) toe  te werken naar de individuele werknemer. Met ons uitgebreid pakket aan trainingencoaching en assesments laten wij werknemers en leidinggevenden groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.

Wij gaan voor een structurele positieve verandering. Om dit te waarborgen kun je altijd terugvallen op onze HR strategisch partner die het traject compleet begeleid.

Meer weten? Wij helpen je graag verder!

Edwin van Kleef
Edwin van Kleef
Adviseur
Nicole Stroet
Nicole Stroet
Adviseur

Ervaringen van anderen.

Zeer tevreden over de samenwerking

Op een professionele en prettige wijze ben ik gematcht aan een nieuwe werkgever. Er is daarbij goed gekeken naar waar…

Manuela
Aalten

Abonneer je op onze Jobnews Oost-Nederland!

Mis nooit meer een update over onze diensten, kandidaten, trainingen en opleidingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Met onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Daarnaast lees je interessante artikelen over onder andere werkgeluk en de huidige arbeidsmarkt. Ook houden we je graag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van mens en organisatie.

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top