Duurzame Organisatieontwikkeling
Duurzame organisatieontwikkeling is het antwoord op de veranderende arbeidsmarkt.

Met onze duurzame organisatieontwikkeling blijf je als werkgever concurrerend in een veranderende arbeidsmarkt. Door aandacht te besteden aan HR thema’s zoals zelfleiderschap, opleiden, competenties, ontwikkelen en cultuur, ben je aantrekkelijker voor bestaand en nieuw personeel, speel je proactief in op de krappe arbeidsmarkt en verhoog je de productiviteit en winst. Dit zorgt voor een verbetering van de resultaten en doelstellingen van de organisatie voor zowel werkgever als werknemer. Laat ons je helpen om je organisatie aan te passen aan de veranderde arbeidsmarkt en een voorsprong te behouden.
Wat is duurzame organisatieontwikkeling?
Duurzame organisatieontwikkeling is een strategische aanpak waarbij vanuit een integrale visie voor zowel werkgever én werknemer integraal en gestructureerd allerlei HR thema’s worden behandeld die van directe invloed zijn op de resultaat en doelstellingen van de organisatie. Het gaat o.a. over zelfleiderschap, opleiden, competenties, ontwikkelen en cultuur. Het is het antwoord op de krappe arbeidsmarkt en veranderde werknemersbehoeften.
Ons stappenplan voor een duurzame organisatie.
Om tot een goede effectieve aanpak te komen starten we met een inventarisatie. We zetten hiervoor o.a. TNO scans in om op een gestructureerde wijze inzicht te krijgen in o.a.: cijfers, middelen, ambities, inzetbaarheid personeel, ontwikkelingen/trends. De ervaring leert dat in deze fase al een flinke stap wordt gemaakt in de bewustwordingsproces.
Op basis van de nulmeting en aanvullende vragen maken we inzichtelijk wat de financiële impact is van de huidige situatie en wat de financiële opbrengsten zijn bij het uitvoeren van mogelijke maatregelen. Op basis hiervan kunnen dan bewuste (financiële) keuzes worden gemaakt bij de implementatie. Hierbij maken wij gebruik van een gevalideerd en betrouwbaar TNO model.
Op basis van alle input van de nulmeting en de kosten-batenanalyse werken we een concreet plan van aanpak uit. Deze bestaat uit:
- Aanleiding en probleemstelling
- Conclusies nulmeting en kosten baten analyse
- Concrete advies voor interventies en maatregelen
Met dit plan heb je een stevig fundament voor verdere acties. Het is een belangrijke stap op weg naar een duurzame ontwikkeling van je organisatie.
In deze fase wordt het plan van aanpak omgezet in daden. Samen met jullie wordt dan bepaald wat de routekaart wordt, wat er wordt verwacht van Symbus en welke interventies worden ingezet. Wij kunnen dit proces volledig begeleiden afhankelijk van de behoeften. Hoe dan ook is onze aanpak erop gericht om vanuit het fundament (directie en leidinggevenden) toe te werken naar de individuele werknemer. Met ons uitgebreid pakket aan trainingen, coaching en assesments laten wij werknemers en leidinggevenden groeien in hun persoonlijke ontwikkeling.
Wij gaan voor een structurele positieve verandering. Om dit te waarborgen kun je altijd terugvallen op onze HR business partner die het traject compleet begeleid.
Meer weten? Wij helpen je graag verder!
Ervaringen van anderen.
Abonneer je op onze JobNews!
Mis nooit meer een update over onze diensten, trainingen en opleidingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Met onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Daarnaast lees je interessante artikelen over onder andere werkgeluk en de huidige arbeidsmarkt. Ook houden we je graag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van mens en organisatie.
Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.
Mens & Werk, Bart Tiessink, Teamleider Planning bij Vion
In onze rubriek ‘Mens & Werk’ spreken wij met iemand over zijn of haar werk. Om zo een interessant inkijkje te krijgen bij een bedrijf en een werkdag van een…
Het zoeken naar meer ‘Werkgeluk’
Mijn oog viel onlangs op een interessant interview* in de krant met Marlies Jellema (Welzijns- & Werkgelukdeskundige): ‘Het is tijd om meer werkgeluk te zoeken’. Het schijnt dat we met…
Blog Symbus collega Maike Gijsen: ‘Van schooljuf naar marketing-assistente’
‘Ik kan het niet meer en ik wil het niet meer zo.’ Met die eerlijke woorden naar mezelf sloot ik een hoofdstuk af en nam ik een keuze om een…
Mens & Werk, Edwin van Kleef eigenaar van Symbus
Edwin, kun je iets over jezelf vertellen? ' Ik ben 53 jaar en sinds 1 september 2020 de nieuwe eigenaar / directeur van Symbus. Mijn grote passie is motorrijden en…