Ga naar hoofdinhoud
Wij helpen jou en jouw organisatie groeien.

Van werkstress naar werkplezier

Korte en krachtige workshop
Minder stress, meer plezier
Praktisch en leerzaam
Leer van andere deelnemers

Stress kan veel negatieve invloed hebben op jouw dagelijks werkplezier en zelfs leiden tot langdurige uitval. Met onze workshop geven wij jou inzichten en handvatten mee om hier op een andere betere manier om te gaan waardoor je veel meer plezier uit je werk kan halen.

Workshop

Van werkstress naar werkplezier

Plaats en startdata:
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

  • Dinsdag 24 oktober 2023
  • Donderdag 08 februari 2024
Opleidingsduur: 1 dag, 9.00 – 16.00 uur
Doelgroep: Iedereen die wilt leren hoe je beter met stress kan omgaan
Verzorgd door docenten met zeer ruime praktische ervaring

€ 695,- ex. BTW
Inclusief lesmateriaal, lunch en hoge toegevoegde waarde.

Aanmelding opleiding van werkstress naar werkplezier

Wilt u de factuur per mail?

Afwijkende factuurgegevens?

Gegevens cursist

Gegevens extra cursist

Doe kennis op die morgen ingezet kan worden.

Tijdens de workshop krijg je meer theoretische achtergrond over stress. Wat is het, hoe ontstaat het, hoe herken je het, wie lopen de meeste risico etc.

Op zich is stress niet erg. Maar hoe weet je wanneer het ongezond wordt, hoe herken je de signalen bij jezelf en wat kun je doen om uitval nu en in de toekomst te voorkomen? Dit leer je tijdens de workshop.

Voordat je daadwerkelijk uitvalt met stressklachten, zijn er veel signalen die je waarschuwen iets te veranderen. Je leert welke signalen dit zijn en krijgt ook inzicht hoeveel van deze klachten je zelf nu al hebt ontwikkeld en hoe groot de noodzaak is om actie te ondernemen.

Wie plezier haalt uit zijn werk, zit vaak beter in zijn vel. Dit speelt een belangrijke rol in je gezondheid. Hoe zit dat bij jou? Waaruit haal jij je plezier? En is er ruimte om het werk leuker te maken? En hoe doe je dat dan?

Iedereen gaat op een andere manier om met stress-situaties. Bij de een levert een situatie veel stress op, terwijl de ander er heel makkelijk tegenaan kijkt. Hoe kan dat? Hoe zit dat bij jou? Waar ligt jouw grootste valkuil?? Leer van elkaar hoe je anders met dingen kunt omgaan om zo stress niet ongezond te laten worden. Dit is echter voor iedereen anders. Veiligheid is hierbij de basis en er wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de grenzen die je hierin aangeeft.

Aan het eind van de workshop weet je hoe je er voor staat, waar je mogelijke valkuilen liggen en wat je allemaal kunt doen om je veerkracht te vergroten en je stressoren te verlagen. Je start met het maken van een actieplan waarmee je morgen ook daadwerkelijk aan de slag kunt gaan om stress om te zetten naar werkplezier.

Meer informatie >

Heb je vragen over deze workshop?

Edwin van Kleef
Edwin van Kleef
Adviseur
Karin Bolder
Karin Bolder
Adviseur

Meer informatie over onze workshop 'Van werkstress naar werkplezier'

De workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Zo leer je wat stress is, hoe je het kunt herkennen bij jezelf, wat de risicofactoren zijn en welke acties je zelf kunt ondernemen om dit om te zetten naar meer werkplezier en verdere escalatie te  voorkomen. Je krijgt inzichtelijk hoe je er op dit moment voor staat, oefent hoe je dit bespreekbaar kunt maken en je krijgt praktische hulpmiddelen om actief te gaan werken aan een goede stress-balans. Aan het eind van de workshop heb je een begin gemaakt met een persoonlijk actieplan.

Voor wie is de opleiding interessant?
De opleiding is bedoeld voor alle medewerkers die graag kennis willen opdoen over stress en inzichten willen krijgen wat ze zelf kunnen doen  om hier beter mee om te gaan en meer plezier uit het werk te halen.

Doelstelling van de opleiding
Leren wat stress is en hoe je de signalen leert herkennen:

  • Inzicht krijgen in risicofactoren
  • Inzicht krijgen hoe je er voor staat
  • Praktische hulpmiddelen krijgen voor in de praktijk

Opleidingsduur
De opleiding duurt 1 dag. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Cursuslocatie
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

Gewenste voorkennis en denkniveau
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis.

Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding.

Prijs
De investering voor deze opleiding bedraagt € 695,- Dit is inclusief lesmateriaal en lunch, exclusief BTW.

De docenten
De training wordt verzorgd door docenten die ervaring hebben in het coachen van medewerkers met stress gerelateerde symptomen.

Back To Top