Ga naar hoofdinhoud
Voor startende en ervaren leidinggevenden
Ontwikkel jezelf en je organisatie
Praktisch en leerzaam
Leer van andere deelnemers

Jouw investering als leidinggevende in "Soft skills" zorgen voor "Harde" resultaten

Als leidinggevende speel jij een cruciale rol in het ontwikkelen en behouden van goed personeel. Daarbij  wordt er veel van je verlangt op het vlak van ‘hard- en soft skills”.  Met Symbus zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling van  ‘Soft skills” van  leidinggevenden. Maar “Soft skills” betekent niet “Soft results”. Integendeel, juist met de inzet van jouw soft skills kwaliteiten boek je harde resultaten.

In company maatwerktrainingen
Alle trainingen kunnen we ook als maatwerktrainingen aanbieden, eventueel gecombineerd  met assessments en persoonlijk coaching. Hierdoor wordt het maximale rendement uit de training gehaald en gericht op een structurele positieve verandering.

Opleiding:

Excelleren als leidinggevende

Plaats en data:
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

  • 08-05-2023 / 23-05-2023 / 07-06-2023 / 20-06-2023 / 06-07-2023 / 19-07-2023
  • 21-09-2023 / 05-10-2023 / 19-10-2023 / 31-10-2023 / 14-11-2023 / 30-11-2023
Opleidingsduur: 6 dagen 9.00 – 16.00 uur
Doelgroep: Startende en ervaren leidinggevenden
Verzorgd door docenten met zeer ruime praktische ervaring

€ 3.995,- ex. BTW
Inclusief lesmateriaal, persoonlijke profiel analyse, lunch en hoge toegevoegde waarde.

Aanmelding opleiding Excelleren als leidinggevende

Wilt u de factuur per mail?

Afwijkende factuurgegevens?

Gegevens cursist

Gegevens extra cursist

Doe kennis op die morgen ingezet kan worden

Je wilt graag mensen in hun ontwikkeling stimuleren. Daarbij wil je de juiste technieken en vaardigheden beheersen, zodat je anderen optimaal kan ondersteunen. Tijdens deze  dag leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het voeren van coachgesprekken. Aan het einde van de dag heb je een stevige basis aan vaardigheden, waarmee je met nog meer plezier en resultaat anderen kan begeleiden. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.:
– Persoonlijke voorkeurstijl
– Leiderschapsrollen
– Coaching mindset
– Luisteren
– Reframing
– Gespreksvaardigheden

Een persoonlijke profiel analyse (PPA) is onderdeel van deze dag. Je krijgt daarbij steeds meer inzichten over jouw persoonlijk voorkeursgedrag en wat dit voor jou betekent als leidinggevende.  In de verdere dagen zal jouw persoonlijk profiel als een rode draad door de training lopen.

Als leidinggevende komt er veel op je af en moet je vele ballen in de lucht houden, dit alles kan ook veel invloed hebben in het managen van je medewerkers.  Op deze dag gaan we de diepte in en leer je overstijgend en vanuit het fundament naar jouw  aandacht- en doelenmanagement te kijken, waardoor je nog effectiever en met meer plezier je werkt uitvoert.  Daarnaast kun jij ook jouw medewerkers met de opgedane kennis helpen met het managen van hun aandacht en doelen. Onderwerpen die we bespreken zijn o.a.:
– De invloed van jouw managementstijl
– Belangrijk en urgentie
– Prioriteiten stellen
– Eisenhouwer matrix
– Drukte en spanning
– Weekschema / dagindeling
– Korte termijn / lange termijn

Gesprekstechnieken zijn essentieel om mensen mee te krijgen in jouw doelstellingen. Een goed gesprek kan het verschil maken in succes en/of  voorkomen/beperken van conflicterende situaties . Tijdens deze dag doe je veel kennis op om nog effectiever de gesprekken te voeren. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.:
– Verschillende gespreksmodellen en technieken
– Fases in het gesprek
– Aanspreken versus bespreken
–  Luisteren
– Slecht nieuwsgesprek
– Conflicthantering / omgaan met bezwaren

Als leidinggevende ben je zowel leider als manager. Dit lijken 2 dezelfde dingen maar er zijn wezenlijke verschillen. Tijdens de dag wordt dit voor jou duidelijk. De volgende onderwerpen  komen o.a. naar voren::
– Verschillende leiderschapsstijlen
– Jouw persoonlijk leiderschapsstijl (daarbij gebruik maken van jouw Persoonlijke Profiel Analyse van dag 1)
_ Coachend leidinggeven
– Motiveren en stimuleren
– Reframing
– Teamfases

De ene medewerker wordt blij van een nieuwe koers, veranderingen of een nieuw project, de ander ziet er vreselijk tegenop en ziet allerlei ‘beren op de weg’. Maar hoe geef je als leidinggevende sturing in tijden van verandering? In deze dag gaan we aan de slag met de verschillende fasen van verandering. Ook is er ruimte voor de inbreng van eigen casussen. Onderwerpen die o.a. ter sprake komen zijn:-
– Vertrouwen
– Positieve en negatieve veranderingen
– Verandercurve
– Veranderingsbereidheid
– Weerstand versus draagvlak
– Verandermoeheid

Als leidinggevende heb jij een grote impact op de persoonlijke duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid van jouw medewerkers en organisatie. Tijdens deze dag leggen we uit wat de verschillende bouwstenen zijn van duurzame ontwikkeling en welke rol jij als leidinggevende hierin speelt en welke middelen en technieken je kunt inzetten. Onderwerpen die besproken worden zijn o.a.:
– Leren en ontwikkelen
– Loopbaanplanning
– Persoonlijk leiderschap
– Leercultuur
– Leiderschap & organisatiestructuur
– Strategisch opleidingsplan
– Inzetbaarheidsovereenkomst versus arbeidsovereenkomst

Heb je vragen over deze opleiding?

2

Edwin van Kleef
Adviseur

Meer informatie over de workshop ‘Excelleren als Leidinggevende’

Als leidinggevende speel jij een cruciale rol binnen je organisatie. Daarbij  wordt er veel van je verlangt op het vlak van ‘hard- en soft skills”.  Met Symbus zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling van  ‘Soft skills” van  leidinggevenden. Maar “Soft skills” betekent niet “Soft results”. Integendeel, juist met de inzet van jouw soft skills kwaliteiten gaan je harde resultaten boeken.

Daarnaast wordt jouw leidinggevende baan nog leuker omdat je je persoonlijk ontwikkeld en veel meer energie uit je werk gaat halen. Verwacht ook geen stoffige theoretische management opleiding, maar een praktijkgerichte dynamische verhaal waarin theorie, praktijk, doen en kennis delen door elkaar heen lopen. Jouw persoonlijke profielanalyse (PPA) loopt daarbij als een rode draad door de opleiding. Jouw persoonlijk voorkeursgedrag heeft immers veel invloed op o.a. jouw management- en leiderschapsstijl.

Voor wie is de opleiding interessant?
De opleiding is gericht op iedereen die leiding geeft ongeacht of je starter of over ruime ervaring beschikt. Juist die mix maakt het juist zo interessant.

Doelstelling van de opleiding
• Leren hoe je met de inzet van ‘Soft skills” harde resultaten boekt
• Jezelf beter leert kennen en wat dit betekent voor jou als leidinggevende en jouw organisatie
• Dat je meer rendement haalt uit jouw werkzaamheden als leidinggevende.
• Dat je met nog meer plezier je werk gaat uitvoeren
• Dat werknemers zich onder jou verder gaan ontwikkelen en daarmee ook de verbondenheid wordt vergroot

Opleidingsduur
De opleiding duurt 6 dagen. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Cursuslocatie
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem waarbij vanzelfsprekend alle corona-maatregelen in acht worden genomen.

Gewenste voorkennis en denkniveau
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+/HBO-niveau.

Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding en enkele praktische oefeningen voor op het werk..

Prijs
De investering voor deze opleiding bedraagt € 3.995,- Dit is inclusief lesmateriaal, persoonlijke profiel analyse, lunch, exclusief BTW.

De docenten
De training wordt verzorgd door docenten die een zeer ruime praktische ervaring hebben op het vlak van “Soft skills management”

Doorgang opleiding en corona
Mocht het door geldende coronamaatregelen niet mogelijk zijn om de opleiding op locatie te verzorgen, dan bieden we een online oplossing aan (virtual classroom).

Back To Top