Ga naar hoofdinhoud
Wij helpen jou en jouw organisatie groeien.

Excelleren als leidinggevende

Voor startende en ervaren leidinggevenden
Ontwikkel jezelf en je organisatie
Praktisch en leerzaam
Unieke combi van assessment, training & coaching

De training ‘Excelleren als leidinggevende’ is essentieel voor leidinggevenden die hun vaardigheden op het gebied van leiderschap en soft skills willen verbeteren en hun teams naar een hoger niveau willen tillen. Deze training biedt praktische tools en inzichten om te leren effectief te communiceren, te motiveren, te delegeren en om te gaan met uitdagingen die zich kunnen voordoen binnen het team. Dit alles zal bijdragen aan het vergroten van de productiviteit en het succes van het team en de organisatie als geheel.

In company maatwerktrainingen
Onze in company maatwerktrainingen kunnen volledig worden aangepast aan jouw specifieke behoeften. We bieden ook de mogelijkheid om assessments en persoonlijke coaching te combineren. Zo zorgen we voor een maximale impact en een duurzame verandering.

Opleiding

Excelleren als leidinggevende

Plaats en data:
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

  • 08-02-2024 / 05-03-2024 / 21-03-2024
  • 12-09-2024 / 26-09-2024 / 10-10-2024
  • 24-10-2024 / 14-11-2024 / 28-11-2024
Opleidingsduur: 3 dagen 9.00 – 16.00 uur
Doelgroep: Startende en ervaren leidinggevenden
Verzorgd door docenten met zeer ruime praktische ervaring
Unieke combi van assessment, training & coaching

€ 1.890,- ex. BTW
Inclusief lesmateriaal, persoonlijke profiel analyse, lunch en hoge toegevoegde waarde.

Aanmelding opleiding Excelleren als leidinggevende

Wilt u de factuur per mail?

Afwijkende factuurgegevens?

Gegevens cursist

Gegevens extra cursist

Doe kennis op die morgen ingezet kan worden.

Voordat de training start ontvang je een uitnodiging voor het invullen van een zogenaamde persoonlijke profielanalyse. Dit geeft inzichten over jouw persoonlijk voorkeursgedrag en wat dit voor jou betekent als leidinggevende.  In de verdere dagen zal jouw persoonlijk profiel als een rode draad door de training lopen.

Je wilt graag mensen in hun ontwikkeling stimuleren. Daarbij wil je de juiste technieken en vaardigheden beheersen, zodat je anderen optimaal kan ondersteunen. Tijdens deze  dag leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het voeren van coachgesprekken. Aan het einde van de dag heb je een stevige basis aan vaardigheden, waarmee je met nog meer plezier en resultaat anderen kan begeleiden. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.:
– Persoonlijke voorkeurstijl
– Leiderschapsrollen
– Coaching mindset
– Luisteren
– Reframing
– Gespreksvaardigheden

Een persoonlijke profiel analyse (PPA) is onderdeel van deze dag. Je krijgt daarbij steeds meer inzichten over jouw persoonlijk voorkeursgedrag en wat dit voor jou betekent als leidinggevende.  In de verdere dagen zal jouw persoonlijk profiel als een rode draad door de training lopen.

Een passende communicatiestijl is essentieel om mensen mee te krijgen in jouw doelstellingen. Een goed gesprek kan het verschil maken in succes en/of  voorkomen/beperken van conflicterende situaties . Tijdens deze dag doe je veel kennis op om nog effectiever de gesprekken te voeren. Onderwerpen die voorbij komen zijn o.a.:
– Verschillende gespreksmodellen en technieken
– Fases in het gesprek
– Aanspreken versus bespreken
–  Luisteren
– Slecht nieuwsgesprek
– Conflicthantering / omgaan met bezwaren

Als leidinggevende ben je zowel leider als manager. Dit lijken 2 dezelfde dingen maar er zijn wezenlijke verschillen. Tijdens de dag wordt dit voor jou duidelijk. De volgende onderwerpen  komen o.a. naar voren::
– Verschillende leiderschapsstijlen
– Jouw persoonlijk leiderschapsstijl (daarbij gebruik maken van jouw Persoonlijke Profiel Analyse van dag 1)
_ Coachend leidinggeven
– Motiveren en stimuleren
– Reframing
– Teamfases

Om het maximale rendement uit de training te halen  bieden wij de optie om aansluitend op de training een coachingstraject te volgen bij de trainer.  Jij wordt o.a  gecoacht in de toepasbaarheid van de kennis in de praktijk. Waar loop je tegen aan. Waar worstel je zelf mee enz. Daarnaast kun je altijd met onze coach contact opnemen voor advies en ondersteuning.

Meer informatie >

Heb je vragen over deze opleiding?

Edwin van Kleef
Edwin van Kleef
Adviseur
Tom Klinker
Tom Klinker
Trainer

Meer informatie over onze opleiding 'Excelleren als leidinggevende'

In de training staat ontwikkeling van soft skills zoals bijvoorbeeld coachend leiderschap en gesprekstechnieken centraal. Soft skills kwaliteiten zijn belangrijk voor leidinggevenden omdat ze bijdragen aan het creëren van een positieve en productieve werkomgeving. Leidinggevenden met sterke soft skills kunnen effectiever communiceren, samenwerken en zij empathisch naar hun medewerkers toe. Dit resulteert in hogere motivatie, betere prestaties, en een betere werksfeer. Het hebben van sterke soft skills is daarom essentieel voor het succes van een leidinggevende en de organisatie als geheel.

Daarnaast wordt jouw leidinggevende baan nog leuker omdat je je persoonlijk ontwikkeld en veel meer energie uit je werk gaat halen. Verwacht ook geen stoffige theoretische management opleiding, maar een praktijkgerichte dynamisch verhaal waarin theorie, praktijk, doen en kennis delen door elkaar heen lopen. Jouw persoonlijke profielanalyse (PPA) loopt daarbij als een rode draad door de opleiding. Jouw persoonlijk voorkeursgedrag heeft immers veel invloed op o.a. jouw management- en leiderschapsstijl.

Combinatie met coaching zorgt voor een duurzame verandering en ondersteuning.
Om het maximale rendement uit de training te halen  bieden wij de optie om aansluitend op de training een coachingstraject te volgen bij de trainer.  Jij wordt o.a  gecoacht in de toepasbaarheid van de kennis in de praktijk. Waar loop je tegen aan. Waar worstel je zelf mee enz. Daarnaast kun je altijd met onze coach contact opnemen voor advies en ondersteuning.

Voor wie is de opleiding interessant?
De opleiding is gericht op iedereen die leiding geeft ongeacht of je starter of over ruime ervaring beschikt.

Doelstelling van de opleiding
• Leren hoe je met de inzet van ‘Soft skills” een positieve en productieve werkomgeving creëert.
• Jezelf beter leert kennen en wat dit betekent voor jou als leidinggevende en jouw organisatie
• Dat je meer rendement haalt uit jouw werkzaamheden als leidinggevende.
• Dat je met nog meer plezier je werk gaat uitvoeren
• Dat werknemers zich onder jou verder gaan ontwikkelen en daarmee ook de verbondenheid wordt vergroot

Opleidingsduur
De opleiding duurt 3 dagen. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Cursuslocatie
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem waarbij vanzelfsprekend alle corona-maatregelen in acht worden genomen.

Gewenste voorkennis en denkniveau
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+/HBO-niveau.

Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding en enkele praktische oefeningen voor op het werk..

Prijs
De investering voor deze opleiding bedraagt € 1.890,- Dit is inclusief lesmateriaal, persoonlijke profiel analyse, lunch, exclusief BTW.

De docenten
De training wordt verzorgd door docenten die een zeer ruime praktische ervaring hebben op het vlak van “Soft skills management”

Back To Top