Ga naar hoofdinhoud
Wij helpen jou en jouw organisatie groeien.

Coachend leidinggeven

Voor startende en ervaren leidinggevenden
Ontwikkel jezelf en je organisatie
Praktisch en leerzaam
Leer van andere deelnemers

Als leidinggevende speel jij een cruciale rol in het ontwikkelen en behouden van goed personeel.  Coachend leidinggeven is daarbij een belangrijk fundament zodat jouw team met plezier tot een hoge kwaliteit en productiviteit komt. Met onze training leer je wat coachend leidinggeven inhoudt en hoe je dit vanaf morgen succesvol kan inzetten.

Opleiding

Coachend leidinggeven

Plaats en data:
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

  • 23 november 2023
  • 18 januari 2024
Opleidingsduur: 1 dag 9.00 – 16.00 uur
Doelgroep: Startende en ervaren leidinggevenden
Verzorgd door docenten met zeer ruime praktische ervaring

€ 695,- ex. BTW
Inclusief lesmateriaal, lunch en hoge toegevoegde waarde.

Aanmelding opleiding Coachend Leidinggeven

Wilt u de factuur per mail?

Afwijkende factuurgegevens?

Gegevens cursist

Gegevens extra cursist

Doe kennis op die morgen ingezet kan worden.

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeurstijl als het gaat om communiceren. Wanneer je inzicht krijgt in je eigen stijl kan je deze afstemmen op de stijl van bijvoorbeeld je collega. Op deze manier komen er effectieve gesprekken tot stand.

Naast de verschillende communicatiestijlen heb je ook verschillende stijlen/rollen als leidinggevende. Door je bewust te zijn van welke rol je aanneemt kan je het gedrag van de ander beïnvloeden.

Door een coachende houding aan te nemen zal je als leidinggevende of als gesprekspartner sneller contact maken. Het verschil tussen een growth en fixed mindset komen hier aan bod.

Een belangrijke vaardigheid als coach en leidinggevende is luisteren. Echter wordt dit vaak onderschat. Echt luisteren is een vaardigheid die niet mag ontbreken in deze opleiding

Met reframing worden andere zienswijzen gestimuleerd. Jouw waarheid is niet altijd gelijk aan de waarheid van een ander. Meebewegen en bekijken welke waarheid het doel dient van de context is dan het meest effectief.

Deze vaardigheden zijn onmisbaar in communicatie met anderen. Het zijn skills die je zowel op het werk als privé kunt inzetten om jouw mening over te brengen, maar ook te luisteren naar een ander. Deze gespreksvaardigheden maken jou tot een fijne gesprekspartner die zowel constructief als congruent communiceert.

Meer informatie >

Heb je vragen over deze opleiding?

Edwin van Kleef
Edwin van Kleef
Adviseur
Tom Klinker
Tom Klinker
Trainer
Meer informatie over onze opleiding 'Coachend leidinggeven'

Als leidinggevende speel jij een cruciale rol binnen je organisatie. Daarbij  wordt er veel van je verlangt op het vlak van ‘hard- en soft skills”.  Met Symbus zijn wij gespecialiseerd in de ontwikkeling van  ‘Soft skills” van  leidinggevenden. Maar “Soft skills” betekent niet “Soft results”. Integendeel, juist met de inzet van jouw soft skills kwaliteiten gaan je harde resultaten boeken.

Daarnaast wordt jouw leidinggevende baan nog leuker omdat je je persoonlijk ontwikkeld en veel meer energie uit je werk gaat halen. Verwacht ook geen stoffige theoretische management opleiding, maar een praktijkgerichte dynamische verhaal waarin theorie, praktijk, doen en kennis delen door elkaar heen lopen.

Opleiding Excelleren als Leidinggevende
Heb je meer behoefte aan uitgebreide opleiding op het vlak van soft skills, dan is de wellicht de 6-daagse opleiding Excelleren als leidinggevende interessant voor jou.

Voor wie is de opleiding interessant?
De opleiding is gericht op iedereen die leiding geeft ongeacht of je starter of over ruime ervaring beschikt. Juist die mix maakt het juist zo interessant.

Doelstelling van de opleiding
Je wilt graag mensen in hun ontwikkeling stimuleren. Daarbij wil je de juiste technieken en vaardigheden beheersen, zodat je anderen optimaal kan ondersteunen. Tijdens deze praktijkgerichte opleidingsdag leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met het voeren van coachgesprekken. Aan het einde van de dag heb je een stevige basis aan vaardigheden, waarmee je met nog meer plezier en resultaat anderen kan begeleiden.

Opleidingsduur
De opleiding duurt 1 dag. De lesdag duurt van 09:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Cursuslocatie
Onze cursussen worden verzorgd op locaties in en/of rondom Doetinchem.

Gewenste voorkennis en denkniveau
Er worden geen specifieke eisen gesteld aan de voorkennis. De opleiding is op MBO+/HBO-niveau.

Studiebelasting
De studiebelasting beperkt zich tot het volgen van de opleiding en enkele praktische oefeningen voor op het werk..

Prijs
De investering voor deze opleiding bedraagt € 695,- Dit is inclusief lesmateriaal en lunch, exclusief BTW.

De docenten
De training wordt verzorgd door docenten die een zeer ruime praktische ervaring hebben op het vlak van “Soft skills management”

Back To Top