skip to Main Content
Specialist in duurzame organisatieontwikkeling
Weinig reistijd, locatie in de regio
Ervaren en praktische docenten
Fysieke en online opleidingen

Opleidingen in duurzame organisatie- en werknemersontwikkeling.

Door de toenemende vergrijzing, ontgroening en structureel minder personeelsaanbod wordt het steeds meer van economisch levensbelang voor organisaties om tijdig in te spelen op deze ontwikkelingen. Duurzame organisatieontwikkeling speelt hierbij een sleutelrol.  Wij helpen met onze opleidingen organisaties en medewerkers verder hierbij.  Als specialist op dit thema hebben wij  interessante opleidingen ontwikkeld voor  directie, HR managers, leidinggevenden en werknemers.

Opleiding:

Duurzame Organisatieontwikkeling

Voor directie, HR managers, leidinggevenden
1 dag
Kennis opdoen hoe je met Duurzame Organisatieontwikkeling je organisatie aantrekkelijker maakt voor personeel, arbeidsverspilling vermindert en productiviteit verhoogt.
Inzichten in tools, middelen en interventies
Op strategisch en operationeel niveau

€ 695,- ex. BTW

Opleiding:

Duurzame inzetbaarheid voor leidinggevenden

Afgestemd op leidinggevenden
1 dag
Praktische kennis opdoen over duurzame inzetbaarheid
Vanuit werknemers en bedrijfseconomisch perspectief
Kennis die je morgen kan inzetten

€ 695,- ex. BTW

Advies nodig, wij staan voor je klaar!

Symbus-Edwin_van_Kleef

Edwin van Kleef
Adviseur

Symbus-Nicole_stroet

Nicole Stroet
Adviseur

Duurzame Organisatieontwikkeling en Symbus

In de visie van Symbus beschouwen wij duurzame- organisatieontwikkeling en inzetbaarheid niet als algemeen containerbegrip en ook niet als een variant op (integraal) gezondheidsmanagement of vitaliteit. Duurzame organisatieontwikkeling en inzetbaarheid zien wij wel als een strategisch facet dat integraal onderdeel van de bedrijfsvoering uitmaakt.

Duurzame inzetbaarheid doe je ook niet met enkel een blik op de verre toekomst, maar het begint in feite met de eerste werkdag van de werknemer en de werkgever. Duurzame inzetbaarheid gaat veel verder dan alleen gezondheidsaspecten. Het gaat ook over werkvermogen, opleiding, competenties, ontwikkeling en cultuur en maakt integraal onderdeel uit van de strategische bedrijfsvoering.

Door de toenemende vergrijzing, ontgroening, technologische ontwikkelingen en structureel minder personeelsaanbod wordt het steeds meer van economisch levensbelang voor organisaties om tijdig in te spelen op deze ontwikkelingen. Duurzame inzetbaarheid speelt hierbij een sleutelrol.

Back To Top