Skip to content

MKB verzuimbegeleiding

Profiteer van professionele ondersteuning bij verzuimtrajecten.

HR Partner
Bespaar tijd en verminder zorgen
Risicobeperking en kostenbesparing
Verhoogde productiviteit
Persoonlijke benadering

Er is niets vervelender dan een medewerker die ziek wordt, zeker niet als de ziekte langer dreigt te duren. Voor de medewerker zelf uiteraard, maar ook voor jou als werkgever. Want naast dat je aandacht wilt hebben voor je zieke medewerker moet je ook door met je onderneming. Er ontstaat extra druk en niet te vergeten: er moeten misschien wel extra kosten gemaakt worden om de zieke medewerker te vervangen.

En dan moet je ook nog voldoen aan wet- en regelgeving vanuit de Wet Verbetering Poortwachter. Een hele kluif, waarbij je zou willen dat er iemand met je meekijkt en taken van je overneemt in dit proces, zodat jij als leidinggevende of HR-adviseur grip houdt op het geheel en op alle verplichtingen die voorvloeien uit de Wet Verbetering Poortwachter.

Verzuimbegeleiding vanuit Symbus betekent samenwerken met professionals op het gebied van verzuim. Jij en je zieke medewerker worden op elk moment ondersteund waar nodig.

Wij regelen het voor je.

Een casemanager van Symbus  neemt de regie over het verzuimproces, coördineert de communicatie tussen alle betrokken partijen en bewaakt de voortgang van het hersteltraject.

We stellen in samenspraak met jou en je werknemer een helder Plan van Aanpak op. Dit document geeft een duidelijk overzicht van de stappen die worden genomen om het verzuim effectief aan te pakken. Dit Plan wordt met regelmaat geëvalueerd.

We voeren mens- en resultaatgerichte gesprekken met de zieke werknemer. We streven ernaar de oorzaken van het verzuim te begrijpen en samen te werken aan een succesvolle terugkeer naar werk.

We zorgen ervoor dat alle stappen en procedures in overeenstemming zijn met de geldende wet- en regelgeving, waaronder de Wet Verbetering Poortwachter. Dit vermindert juridische risico’s voor jou als werkgever.

Kies voor Symbus als jouw HR partner en profiteer van deze voordelen.

  • Continuïteit: Altijd beschikbaar om de stabiliteit van je HR-processen te waarborgen.
  • Kennis: Een ervaren HR-team dat de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt volgt en de benodigde expertise in huis heeft.

Door professioneel met HR aan de slag te gaan, bind je je werknemers aan je bedrijf. Het ziekteverzuim daalt, de productiviteit stijgt, en je bedrijf wordt aantrekkelijker voor nieuw talent.

Advies nodig? Wij staan voor je klaar!

Edwin van Kleef
Adviseur
Wietske Katier
Wietske Katier
Strategisch HR partner

Wil je weten of wij jouw vragen kunnen beantwoorden? Wil je ons eerst beter leren kennen? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of plan deze hieronder direct in!

Ervaringen van onze klanten.

Zeer tevreden over de samenwerking

Op een professionele en prettige wijze ben ik gematcht aan een nieuwe werkgever. Er is daarbij goed gekeken naar waar…

Manuela
Aalten

Abonneer je op onze Jobnews Oost-Nederland!

Mis nooit meer een update over onze diensten, kandidaten, trainingen en opleidingen door je aan te melden voor onze nieuwsbrief. Met onze nieuwsbrief ontvang je maandelijks informatie over de nieuwste ontwikkelingen binnen ons bedrijf. Daarnaast lees je interessante artikelen over onder andere werkgeluk en de huidige arbeidsmarkt. Ook houden we je graag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van mens en organisatie.

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top