Skip to content

In onze rubriek ‘Mens & Werk’ spreken wij een werknemer (uit de regio) die op zoek is naar een nieuwe collega. Vandaag is Edwin de Veen aan het woord. Hij is directeur bij Mennekes eMobility Nederland. Mennekes eMobility is ontwikkelaar én fabrikant van laadpalen, laadpleinen, energiemanagementsytemen en beschikt over een eigen backoffice-systeem.

Edwin, wat fijn dat wij jou spreken! Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben 54 jaar, woonachtig in het mooie Twente en ik ben sinds 2010 actief in eMobility waarvan de laatste jaren “erg serieus”, daar de markt zich snel ontwikkeld. Sinds 2016 ben ik actief voor Mennekes en heb ik in 2019 de Nederlandse vestiging opgezet.

Welke rol vervul jij binnen het bedrijf?

Ik heb de dagelijkse leiding van de Nederlandse dochteronderneming en daarnaast ook contact met klanten zoals vastgoedeigenaren of lokale overheden over plannen met slimme laadoplossingen en bijbehorende energiemanagement. Met verschillende klanten omgaan om het wensenpakket te kunnen begrijpen en te vertalen in een project met een “op maat gesneden” laadoplossing, vind ik het aller mooiste.

Hoe ben jij bij Mennekes terecht gekomen?

Door mijn voorliefde voor auto´s  gekoppeld aan mijn opleiding en eerste ervaringen in de energietechniek is de stap naar de eMobility snel gemaakt. Naast een brok laadtechniek komen er ook beheersoftware en energiemanagement in de verdeelkast bij kijken. De snelle innovatieve voertuigen op de parkeerplaats zijn daarbij een extra pluspunt. Hierdoor is het oude elektro vak, met een wat stoffig imago ook weer sexy geworden! Daarnaast zijn de mogelijkheden in deze duurzame branche oneindig, de ontwikkelingen blijven komen en er zijn voor de toekomst zat nieuwe technische uitdagingen, die nu nog in de kinderschoenen staan. Je hoeft je geen dag te vervelen en bent altijd met de nieuwste techniek bezig.

Jullie zijn op zoek naar een nieuwe collega. Deze zoektocht hebben jullie bij Symbus uitgezet; waarom?

Wij hebben voor Symbus gekozen omdat ik een goede band heb met jullie collega Edwin van Kleef. Voor mij is persoonlijk vertrouwen een must bij het zaken doen!

Wil jij bij de ontwikkelaar en fabrikant van de Mennekes stekker werken? Dit is jouw kans! Mennekes is op zoek naar een Technisch Support Medewerker. Heb jij kennis van Elektrotechniek, ICT en ben je communicatief? Klik vooral verder om te lezen wat Mennekes jou kan bieden!

Back To Top