Skip to content

In onze rubriek ‘Mens & Werk’ spreken wij met iemand over zijn of haar werk. Om zo een interessant inkijkje te krijgen bij een bedrijf en een werkdag van een van zijn werknemers. Vandaag is het de beurt aan Bart Tiessink. Hij is werkzaam als Teamleider Planning bij Vion. Vion is een sterk groeiend vleesverwerkend bedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopkantoren in meer dan tien landen wereldwijd.

Bart, leuk dat je met ons in gesprek wilt. Kan je meer over jezelf vertellen?

Ik ben Bart, 32 jaar jong en woonachtig in Lochem. Naast mijn werk ben ik actief bij de vrijwillige brandweer en fervent motorrijder; wanneer ik de kans heb maak ik graag een klein ritje.

Hoe en wanneer ben jij bij het bedrijf terecht gekomen?

Begin 2022 ben ik via een oud-collega benaderd voor de rol als Teamleider Planning. De uitdaging en mogelijkheden bij Vion spraken mij direct aan, net als het feit dat je erg dicht op de daadwerkelijke actie zit; vanuit kantoor loop je zo de productie binnen!

Wat is jouw rol binnen het bedrijf?

Binnen Vion ben ik eindverantwoordelijk voor de planningsafdeling; een klein en gezellig team dat elke dag weer de beste planning voor de rest van het bedrijf verzorgt! Ik plan zelf uiteraard gewoon mee maar ook de randzaken om de planning heen komen op mijn bordje.

Over welke veranderingen of vernieuwingen binnen de organisatie ben je het meest enthousiast?

Dat is absoluut de nieuwe organisatiestructuur! Hiermee is de dagelijkse leiding bij het Tier 1-team komen te liggen; een fris team met collega’s uit de productie, expeditie, technische dienst, kwaliteitsdienst, HR en planning. Ook is de afdeling planning verhuisd naar een nieuwe plek waardoor de lijntjes met de andere afdelingen veel korter zijn geworden en we nog beter in kunnen spelen op wat er gebeurt binnen het bedrijf.

Wat was je allerleukste werkdag bij dit bedrijf?

Elke dag heeft ‘leuke’ en ‘minder leuke’ momenten – één dag aanwijzen die het ‘allerleukste’ (tot nu toe) is, is voor mij niet mogelijk. In het algemeen zijn de mooiste dagen dan toch de dagen waarop compleet onverwachte zaken gebeuren maar we aan het einde van de dag tóch alles weer op de rit hebben gekregen.

Wat is het meest waardevolle dat je hebt geleerd bij dit bedrijf?

‘’Zonder wrijving geen glans.’’

Ben jij wel warm gelopen voor het verhaal van Bart en zijn werkgever Vion?

Oostmatch zoekt een Productieplanner voor Vion. In deze functie ben je met je team verantwoordelijk voor het opstellen van de productieplanning. Hierbij streef je naar een maximale verwaarding van grondstof naar eindproduct. Klik hier voor de volledige vacaturetekst!

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top