Skip to content

Net klaar met studeren en op zoek naar je eerste baan? Dan is de kans groot dat er tijdens een sollicitatieprocedure wordt gevraagd naar je cv, maar je beschikt waarschijnlijk nog niet over zoveel werkervaring. Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet op basis van jouw cv wordt afgewezen? Wij vertellen het je!

Schrijf een korte samenvatting
De ideale manier om de aandacht te trekken van je potentiële nieuwe werkgever. Je kunt hierin bijvoorbeeld naar voren laten komen wat je sterke punten zijn of wat jouw toegevoegde waarde is aan het bedrijf. Dit is echt dé manier waarmee je als starter kunt scoren!

 Zorg voor een mooi design
Het design van je cv is de allereerste indruk en daarom ook erg belangrijk. Ben je niet zo’n ster is lay-outs? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld Word templates. Hier kun je verschillende templates van gebruiken waarmee jouw cv er gemakkelijk netjes uit ziet.

Vermeld de vakken van je laatste studiejaar
Je laatste studiejaar is het belangrijkste voor je potentiële nieuwe werkgever! Door de keuzevakken hiervan toe te voegen of bijvoorbeeld het onderwerp van jouw afstudeerscriptie, kun je laten zien waar jouw potentie ligt en wat je in huis hebt.

Voeg nevenactiviteiten toe
Het is natuurlijk moeilijk om je cv te vullen als je nog niet zoveel werkervaring hebt, maar waarschijnlijk heb je wel verschillende nevenactiviteiten op je naam staan zoals: stages, cursussen, vrijwilligerswerk, bijbanen of extra gevolgde vakken.

Benadruk je vaardigheden
Bekijk goed welke vaardigheden er precies worden gevraagd in de vacaturetekst en laat deze terugkomen in je cv. Wees hier wel kritisch in; benoem alleen wat echt bij jou past. Vergeet ook niet je hard skills te benoemen zoals je computervaardigheden en talenkennis!

Bonus tip:
Kijk, als je klaar bent, eens kritisch naar je cv. Mis je nog onderdelen, heb je geen spelfouten gemaakt en misschien wel de allerbelangrijkste: zou jij zelf aannemen op basis van dit cv?

Heel veel succes!

Blijf op de hoogte met Symbus nieuws.

Back To Top