Skip to content

Een nieuwe baan vinden via een werving- en selectiebureau?

Als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging in jouw carrière, zie je verschillende soorten vacatures voorbijkomen: vacatures van uitzend- en detacheringsbureaus en natuurlijk van bedrijven. Zo kan het ook zijn dat je vacatures van een werving- en selectiebureau tegenkomt.
Het reageren op een interessante vacature via een goed werving- en selectiebureau betekent vaak het comfort van een persoonlijk loopbaantraject! Je gaat als het ware samen met een professional op weg naar (ander) werk.

1. Persoonlijke aandacht

Bij een werving- en selectiebureau heb je veel persoonlijk contact. Dat is met name ook fijn als je solliciteren best spannend vindt. Je hebt eerst een persoonlijk gesprek met een adviseur van het bureau om elkaar beter te leren kennen en bespreek je alles omtrent de mogelijkheden en de vacature met elkaar. Samen kijk je of de functie en werkgever een goede match voor jou kan zijn. Pas daarna ga je zelf ‘op gesprek’ bij je mogelijke nieuwe werkgever.

2. Betrokkenheid

Tijdens je sollicitatieproces is een goed werving- en selectiebureau erg betrokken en vaak houdt het contact, ook nadat je bent aangenomen, niet op. Dit contact is er van tijd tot tijd om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt en je het nog steeds naar je zin hebt. Of dat je wellicht ergens tegen aan loopt waarin het werving- en selectiebureau iets in kan betekenen.

3. Begeleiding

Bij een werving- en selectiebureau heb je een adviseur als tussenpersoon. Tijdens je gehele sollicitatieproces kan deze adviseur jou begeleiden door bijvoorbeeld met je te sparrenen of advies te geven over hoe je jezelf het beste kunt presenteren tijdens je sollicitatiegesprek.
Ook het geven van zelfinzicht middels allerlei testen van kandidaten kan jou en ook de mogelijk nieuwe werkgever meer zicht geven in de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden?

Bel of mail ons eens!

Back To Top