Ga naar hoofdinhoud

“Bevlogen en gelukkige werknemers is waar wij het voor doen” is onze lijfspreuk en zegt alles over wie we zijn en wat we willen betekenen voor organisaties en mensen. Het zegt ook  hoe hoog we de lat leggen. Immers, bevlogenheid is het allerhoogste wat bereikt kan worden. Werknemers en werkgever zitten dan samen in een flow van een hoge motivatie, betrokkenheid en werkplezier wat de productiviteit en winst verhoogt. Helemaal in de huidige en krappe arbeidsmarkt zijn bevlogen en gelukkige werknemers meer dan ooit, goud waard.

Duurzame organisatieontwikkeling is voor ons de basis om tot een bevlogen organisatie te komen. Symbus is specialist in duurzame ontwikkeling van mens en organisatie. Dit loopt als een rode draad door onze totale dienstverlening heen en start al bij de werving van nieuwe werknemers. Zowel op organisatorisch als op persoonlijk niveau is duurzame ontwikkeling de basis. Binnen Symbus zijn wij  iedere dag bezig om vanuit duurzame organisatieontwikkeling steeds beter te worden. Wij willen met Symbus een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor andere organisaties.

Duurzame organisatieontwikkeling is in onze visie een strategische aanpak waarbij vanuit een integrale visie voor zowel werkgever én werknemer gestructureerd en duurzaam allerlei HR thema’s worden behandeld die van directe invloed zijn op het resultaat en doelstellingen van de organisatie. Het gaat o.a. over zelfleiderschap, opleiden, competenties, ontwikkelen en cultuur.

Met onze unieke aanpak en visie maken wij organisaties duurzaam beter.

  • Je bent aantrekkelijker voor nieuwe en bestaande werknemers
  • Je creëert minder loonverspilling en hogere productiviteit.
  • Je speelt beter in op veranderde werknemersbehoeften op het vlak van o.a. persoonlijke ontwikkeling, werk/privé balans.
  • Bevlogen en gelukkige werknemers maken het verschil
Back To Top