Skip to content

Acht tips & tricks voor een goed LinkedIn profiel

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Maak dan zeker gebruik van LinkedIn! Dit platform is de laatste jaren erg gegroeid en daardoor onmisbaar in je zoektocht naar een nieuwe baan. Maar hoe kun je jouw LinkedIn profiel optimaal inzetten? Door onderstaande tips & tricks te volgen, zorg je ervoor dat je een ijzersterk profiel krijgt!

1. Zorg voor een professionele foto

Alles begint natuurlijk met een goede foto! Zorg er daarom voor dat je een professionele foto gebruikt. Een aantal tips die je kunnen helpen voor het bepalen van een goede foto:
• Zorg dat je gezicht goed te zien is
• Gebruik geen filters
• Draag nette kleding

Het is daarnaast ook leuk om een lachende foto te gebruiken. Daar wordt namelijk iedereen vrolijk van!

2. Pak de aandacht met een headline

De headline is een kort stukje tekst dat wordt getoond onder je naam. Hier kun je bijvoorbeeld je beroep in vermelden of aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging.

3. Maak een samenvatting

Wat zijn je beste kwaliteiten, wat motiveert je of waar sta je om bekend? Dit kun je allemaal uitleggen in een korte samenvatting.

4. Zorg dat je werkervaring up-to-date is

Net als bij een cv is het op LinkedIn ook essentieel om je werkervaring toe te voegen. Hiermee kun je namelijk goed laten zien wat voor een ervaring je hebt opgedaan.

5. Vermeld je opleiding(en)

Ook een belangrijk punt om toe te voegen. Heb je bijvoorbeeld een bijzondere minor gedaan of ben je cum laude geslaagd? Geef dit dan ook zeker aan!

6. Voeg vaardigheden toe

Op LinkedIn kun je verschillende hard én soft skills toevoegen. Vermeld bijvoorbeeld een bijzonder systeem waar je mee kunt werken of dat je een echte teamplayer bent.

7. Zet je profiel openbaar

Het is op LinkedIn mogelijk om je profiel privé te zetten, maar als je graag benaderd wilt worden voor interessante vacatures dan is dit niet erg handig. Door er een openbaar profiel van te maken, zorg je ervoor dat iedereen je profiel kan bewonderen!

8. Houd je contactgegevens up-to-date

In je profiel kun je verschillende contactgegevens, zoals je e-mail en telefoonnummer, toevoegen. Wel belangrijk natuurlijk om deze dan ook up-to-date te houden. Mocht er een leuke uitdaging voorbijkomen, wil je dit natuurlijk niet missen vanwege verkeerde contactgegevens.

Bonus tip: maak je profiel compleet met een duidelijke URL

LinkedIn genereert automatisch een link van jouw profiel, maar deze bestaat vaak uit verschillende letters en getallen. Niet ideaal dus! Je kunt de link gemakkelijk aanpassen via jouw profiel. Dit doe je zo:
• Ga naar je profiel en klik op het potloodje.
• Scrol helemaal naar beneden tot dat je ‘contactgegevens’ tegen komt. Klik daar dan op en vervolgens zie je bovenaan jouw huidige profiel-URL staan.
• Door te klikken op ‘website toevoegen’ kun je gemakkelijk een nieuwe URL toevoegen.

Succes met het maken van jouw LinkedIn profiel!

Back To Top