Ga naar hoofdinhoud

Symbus Assesments

Onze assessments bieden jou een diepgaand inzicht in het persoonlijk gedrag, talenten en groeimogelijkheden van jouw (potentiële) medewerkers. Hierdoor kun jij hen beter inzetten en hun volle potentieel benutten, wat uiteindelijk de prestaties van jouw bedrijf verbetert. Je kunt onze assessments inzetten voor:

Het selecteren van nieuw personeel
Het in kaart brengen van de ontwikkelingsmogelijkheden van het bestaande personeel
Team-ontwikkeling en verbeterde samenwerking

Onze assessments zijn gebaseerd op wetenschappelijk bewijs en worden door onze experts geanalyseerd. Hierdoor kun je zeker zijn van betrouwbare resultaten en een op maat gemaakt advies. Bekijk gerust eens onze voorbeeldrapporten!

Voorbeeldrapporten
Klik op deze link met een overzicht van alle voorbeeldrapporten.

Persoonlijke Profiel Analyse:

Wat is zijn/haar werkpersoonlijkheid?

Het persoonlijk voorkeursgedrag van een (potentiele) medewerker is van grote invloed op het slagen binnen een functie en een organisatie. Hoe dichter de persoonlijkheid aansluit op de functie, hoe groter de kans op succes is. Met onze test wordt dit o.a. inzichtelijk gemaakt.

Leervermogen:

Leervermogen: hoe snel pakt iemand nieuwe kennis op?

Deze test geeft inzicht in het leervermogen en het vermogen zich nieuwe vaardigheden eigen te maken: wat is iemands potentieel in een nieuwe functie? 

Emotionele Intelligentie:

wat zijn de emotionele vaardigheden?

Deze test laat zien in hoeverre iemand inzicht heeft in de eigen emoties en hiermee weet om te gaan. Het toont ook hoe goed iemand de emoties van anderen inschat en hoe die kennis wordt ingezet om relaties op te bouwen en te onderhouden.

Leiderschapspotentieel:

over welke leiderschapskwaliteiten beschikt iemand?

Het assessment maakt persoonskenmerken inzichtelijk en laat zien in hoeverre deze aansluiten op een bepaalde positie of functie. Hierbij kun je denken aan een senior management rol. Het meet zes essentiële persoonskenmerken die van de invloed zijn op de werksituatie

Teamassesment:

Inzichten in elkaars gedrag zorgt voor betere samenwerking

Met behulp van een PPA team analyse krijgt het team inzichten in elkaars persoonlijk voorkeursgedrag, de overeenkomsten en verschillen. Het zorgt ervoor dat collega’s meer begrip gaan vertonen voor verschillende inzichten en standpunten, waardoor het team beter gaat samenwerken.

Algemene intelligentie:

wat is het denkniveau?

Dit is een algemene IQ test die een algemene schatting geeft en onderverdeeld is in het verbale, numerieke en abstracte niveau. Het geeft aan op welke denkniveau de kandidaat het beste tot zijn recht komt.  Dit wordt afgezet op de verschillende referentiegroepen  (VMBO, MBO, HBO, WO)

Sterkte /Zwakte analyse

Waar liggen de sterktes en beperkingen?

In combinatie met de  persoonlijk profiel analyse (PPA)-test wordt er een sterkte/zwakte analyse gegeven van de belangrijkste gedragseigenschappen.  Het geeft inzichten op welke vlakken de persoon van toegevoegde waarde is en wat mogelijke beperkingen zijn.

Managementonderzoek

Wat zijn de management gedragseigenschappen?

In combinatie met de  persoonlijk profiel analyse (PPA)-test wordt er een analyse gegeven van management gedragseigenschappen zoals; Leiding & motivatie, besluitvorming, Planning en problemen oplossen, communicatie, administratie, ontwikkelen van anderen, ontwikkeling en potentieel.

Verkooponderzoek:

Wat zijn de verkoopeigenschappen?

In combinatie met de  persoonlijk profiel analyse (PPA)-test wordt er een analyse gegeven van verkoop gedragseigenschappen zoals; Gesprek openen en communicatie, afsluiten, ondersteunen en beheren van relaties, presentatie, administratie, ontwikkelingen en potentieel.

Administratief onderzoek:

wat zijn de administratieve eigenschappen?

In combinatie met de  persoonlijk profiel analyse (PPA)-test wordt er een analyse gegeven van de administratieve gedragseigenschappen zoals; Organiseren van de werkstroom, deadline en tijdsindeling, informatieverstrekking en serviceverlening, zorgdragen voor kwaliteit en nauwkeurigheid, problemen oplossen.

Leiderschapsonderzoek

Wat zijn de leiderschaps eigenschappen?

In combinatie met de  persoonlijk profiel analyse (PPA)-test wordt er een analyse gegeven van leiderschap gedragseigenschappen zoals; Persoonlijk leiderschapsstijl, Leiderschapskwaliteiten, Communicatie, Besluitvorming, Doelgerichtheid, Oplossen van problemen, Delegeren.

Meer weten?

2

Edwin van Kleef
adviseur

Symbus-Karin_Bolder-200x200

Karin Bolder
Assesment consultant

Back To Top