Skip to content

Tegenwoordig kun je vaak gemakkelijk via een website solliciteren. Je krijgt met één klik op de knop automatisch een formulier dat je in dient te vullen om te solliciteren. In het formulier vul je jouw gegevens in, upload jouw cv erbij en een eventuele motivatiebrief.

Toch komt het nog veel voor dat je jouw sollicitatie door middel van een e-mail dient te versturen. Daarbij kiezen veel sollicitanten ervoor om via een e-mail te solliciteren om extra op te vallen tussen de concurrentie en dit kan erg effectief zijn! Wij geven je graag een aantal tips voor het versturen van jouw sollicitatie per e-mail.

1. Een professioneel e-mailadres
Gebruik altijd een professioneel e-mailadres bij het versturen van jouw sollicitatie en vermijd e-mailadressen zoals ikbenjan@hotmail.com. Gebruik daarnaast ook nooit een e-mailadres van je huidige werkgever.

2. Een duidelijke onderwerpregel
Vermeld in de onderwerpregel dat het gaat om een sollicitatie en op welke vacature je solliciteert. Voor de ontvanger is het dan direct duidelijk waar het over gaat en kan hij/zij het makkelijker terugvinden.

3. Persoonlijke aanhef
Een persoonlijke aanhef spreekt meer aan en vergroot de kans op succes, maar zorg wel dat je de juiste persoon aanspreekt. Bij veel vacatures staat de naam van de contactpersoon vermeld. Mocht dit niet het geval zijn, kun je bijvoorbeeld het bedrijf opbellen met de vraag aan wie je jouw e-mail kunt richten.

4. Begeleidend schrijven
Plak niet je gehele motivatiebrief in de e-mail, maar schrijf een korte begeleidende tekst zoals: ‘Graag wil ik via deze weg mijn belangstelling voor de vacature van Accountmanager kenbaar maken. In de bijlage vindt u mijn cv en motivatiebrief’.

5. Bijlage
Verwijs in de tekst naar je cv en (eventuele) motivatiebrief die je als bijlage hebt toegevoegd. Vergeet vervolgens niet om de bijlage ook daadwerkelijk toe te voegen! Stuur je bestanden altijd in PDF-formaat zodat je zeker weet dat de opmaak niet verandert en geef je bestanden een nette naam, bijvoorbeeld CV-JanJanssen.pdf.

6. Contactgegevens
Vermeld onderaan de e-mail je naam en telefoonnummer. Op die manier is het voor de lezer gemakkelijker om je te bereiken.

7. Een laatste check
Controleer voordat je de e-mail verstuurt alles nog een keer. Je hebt namelijk maar één kans om een goede indruk achter te laten!

Veel succes!

Back To Top