Skip to content

In ieder bedrijf wordt er wel eens vergaderd, maar niet iedereen vindt het even makkelijk om gefocust te blijven tijdens deze vergaderingen. Afleidingen zoals je telefoon of een rommelde buik van de trek zorgen ervoor dat je sneller afdwaalt. Graag geven we jou 5 tips om gefocust te blijven in vergaderingen.

1.Eet iets van tevoren

Haal je energielevel omhoog door voor de vergadering iets te eten. Wanneer je trek hebt, verslechterd namelijk je concentratie. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor een gezonde snack gaat die je voor langere termijn energie geeft, bijvoorbeeld een handje met nootjes of een banaan.

2.Vermijd afleidingen

Het is vaak niet mogelijk om alle afleidingen te vermijden, maar je kunt wel een aantal dingen doen om het te verminderen. Laat bijvoorbeeld je telefoon op je bureau, want het is heel verleidelijk om ‘even snel’ op je telefoon te kijken wanneer je een melding binnen ziet komen. Ook het kiezen van de juiste plek vermindert het aantal afleidingen! Zo kun je het beste met je rug naar het raam zitten zodat je niet naar buiten kunt kijken.

3.Maak aantekeningen

Soms is het lastig om je concentratie erbij te houden als je aan één stuk naar anderen luistert. Om toch gefocust te blijven in vergaderingen kun je aantekeningen maken. Probeer dit niet te doen op een telefoon of laptop, maar kies voor een notitieboekje.

4.Doe actief mee

Naast het maken van aantekeningen is het actief bijdragen aan een vergadering een goede manier om je aandacht erbij te houden. Wees niet bang om vragen te stellen of deel te nemen aan de discussie!

5.Blijf positief

Elke vergadering heeft een bepaald doel. Zie het daarom altijd als een kans om iets nieuws te leren! Wanneer je met een negatieve mindset de vergadering ingaat, heb je nog meer moeite met je aandacht erbij te houden. Probeer dit te voorkomen en ga er positief in.

Veel succes!

Back To Top